Home / MAGAZIN / SLAĐANOVE STRANICE / Igraj Zvezdo

Igraj Zvezdo

MODRIČA – Došla je sreda, druga u decembru. Taj mesec doneo je Crvenoj zvezdi radost pobede protiv čileanskog Koko-kolo, priznanje u Tokiju koje se sjaji 23 godine i tako će biti dok je sveta i veka.

Beograđani su obeležili tu godišnjicu, a ,već, danas (sreda) igraju prijateljsku utakmicu u Modriči.

-Imaćemo u zgradi opštinske administracije prijem kod načelnika Mladena Krekića. Delegacija gostiju od 5-6 članova, jedna takva družina iz tabora Modriče Maxima i rukovodstvo Modriče će u jednočasovnom ugodnom razgovoru dotaći se najvećih ostvarenja dva kluba i planovima za budućnost. Potpisaćemo u 12 časova u klupskim prostorijama Sporazum o poslovno – tehničkoj saradnji, dodeliti klupske Plakete Draganu DŽajiću,ako stigne, te Tomi Mariću, prijatelju našeg kluba i grada Modriče, a onda odigrati i prijateljsku utakmicu, kaže Petar Jelić, predsednik Modriča Maxime.

Raduje se tom susretu i Mladen Krekić, načelnik Modriče.

-Drago mi je što dolazi sportski velikan, ali sam tužan ako ne stigne ljudska gromada, Dragan Džajić. Lujem da je nešto iskrslo oko zdravlja, ali nadam se da će se brzo oporaviti. On je sa Uba, a Ub i Modriča su bratski gradovi. Imamo i ponešto da poklonimo našim gostima, a onda da obiđemo grob dr Milana Jelića, nekadašnjeg predsednika Republike Srpske, rekao je Krekić.

Dan uoči utakmice trener Nikola Nikić sa nekolicinom igrača dovodio je teren u red.

-Padala je dugo kiša. Plašim se da ćemo igrati po oranici od silnih padavina. Angažovao sam svoje igrače Vladu Koprivicu, Radoslava Prljetu i Gorana Lukića da nam pomognu. Tu su i spoljni saradnici. Trudimo se da budemo najbolji domaćini. Moji igrači će dati sve od sebe da pružimo dostojanstven otpor velikanu iz Beograda, a nama dragim prijateljima, kaže Nikola Nikić, trener Modričana.

Tomo Marić, renomirani novinar i publicista iz Banja Luke, stiže u Modriču.

-Sama činjenica da Crvena zvezda prvi put stiže u Modriču govori sama za sebe i određuje istorijski trenutak ovdašnjeg fudbala. Ako se uz to još zna kakve je prijateljske i bratske veze sa Zvezdom imao pokojni predsednik Milan Jelić, onda celi događaj dobija treću dimenziju, nezaborava i događaja o kojem će se pričati danima, danima i danima. I sam sam sre ćan što ću biti deo te kompletne atmosfere  koja će , van svake sumnje, obogatiti svakog pojedinca fudbalskom magijom i čarolijom, kaže Tomo Marić.

I rukovodstvo FS Republike Srpske stiže u Modriču, ali i predstavnici FS Bosne i Hercegovine.

-Modriča je zapažena tačka na fudbalskoj mapi Republike Srpske. Radovali smo se njenim uspesima u prošlosti, a nadamo se da će u narednom periodu sve te podvige i ponoviti. I ovo je veliki uspeh i ogroman događaj. Crvena zvezda lepo sjaji i kada nije prva i rukovodstvo FS RS pozdravlja ovaj događaj, dolazi u Modriču da pozdravimo naše sportske prijatelje iz Beograda, rekao je Mile Kovačević, predsednik FS Republike Srpske.

Fudbal je čarolija, a Crvena zvezda nešto što mnogi vole.

Ljubav kojoj kraja nema…

Autor: Jeremić Slađan

Izvor: SPORT DC

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Održana konstitutivna sednica Skupštine opštine Modriča: JEDNI U KLIN, DRUGI U PLOČU

MODRIČA – U Modriči je održana konstitutivna sednica Skupštine opštine Modriča na kojoj je načelnik Modriče Jovica Radulović, te odbornici novog saziva lokalnog parlamenta položili svečanu zakletvu. Imenovani su predsednik ...