Home / NOVOSTI / HRONIKA / Održana konstitutivna sednica Skupštine opštine Modriča: JEDNI U KLIN, DRUGI U PLOČU

Održana konstitutivna sednica Skupštine opštine Modriča: JEDNI U KLIN, DRUGI U PLOČU

MODRIČA – U Modriči je održana konstitutivna sednica Skupštine opštine Modriča na kojoj je načelnik Modriče Jovica Radulović, te odbornici novog saziva lokalnog parlamenta položili svečanu zakletvu. Imenovani su predsednik i potpredsednik, te vršilac dužnosti sekeratara Skupštine opštine. Predlozi načelnika Modriče za vršioce dužnosti četiri odeljenja nisu dobili potrebnu većinu.

Šest odbornika SNSD-a, pet nezavisnih odbornika Narodne partije Srpske, tri Socijalističke partije i odbornik SDA izabrali su Nebojšu Kneževića iz NPS-a za predsednika, Slavena Tešanovića iz SP-a za potpredsednika, a Aleksandru Đurić iz NPS-a za v.d.sekretara Skupštine opštine Modriča.

NAČELNIK RADULOVIĆ POLAŽE SVEČANU ZAKLETVU

Nakon što je položio svečanu zakletvu, novoizabrani načelnik Modriče Jovica Radulović čestitao je svim odbornicima na položenoj svečanoj zakletvi, poželevši uspeh u radu u naredne četiri godine. Međutim, Radulović je izrazio žaljenje što nova skupštinska većina nije podržala njegove predloge za vršioce dužnosti opštinskih odeljenja. Načelnik Radulović najavio je i prioritete u svom radu.

„Imamo ovakve situacije i u drugim lokalnim zajednicama i gradovima u Republici Srpskoj. Ništa neuobičajeno, a u skladu sa najavama proteklih dana. Apsolutno sam bio spreman na ovo što je danas SO Modriča izglasala. Ja ću se ponašati u skladu sa zakonom i zakonskim rokovima. Rukovodiću se opštinskom upravom onako kako je to zakon i Statut predložio načelniku opštine. Predlagaću ovom sazivu SO sva rešenja za koja sam se zalagao u predizbornom periodu. Očekujem da u narednom periodu naiđem na razumevanje skupštinske većine. Moji prioriteti su reforma opštinske uprave, donošenje novog Pravilnika o sistematizaciji radnih mesta i predlog Skupštini opštine o reformi javnih ustanova“, najavio je Radulović.

Novi predsednik SO Modriča Nebojša Knežević se zahvalio svima koji su mu ukazali poverenje.

„Nisam predsednik jedne opcije, ja sam predsednik Skupštine opštine. Dakle, za sve građane sam na raspolaganju, mogu se javiti u moju kancelariju. Stavljam se na raspolaganje svima, delovaćemo zajedno kako bi naša lokalna zajednica što bolje funkcionisala, a naši građani bili sve zadovoljniji“, poručio je Knežević.

Šef Kluba odbornika SDS-a Damir Stojanović čestitao je svim odbornicima i načelniku Modriče na položenoj svečanoj zakletvi.

„Nije dobro počelo. Imali smo predloge koji nisu prihvaćeni. To nije u interesu građana, a neko želi biti bitan. Gubimo na vremenu, a vreme je novac. Predstoji period gde moramo tražiti rešenja. Načelnik ima autoritet i mandat koji je dobio od građana, a nismo čuli niti jedan valjan argument zašto se odbacuju predlozi koji su dobri i u interesu građana Modriče“, rekao je Stojanović.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Jovan Mišić rekao je da cilj skupštinske većine je da se realizuju projekti koji zavise i od podrške institucija Republike Srpske.

„Mi želimo da budemo spona između republičke vlasti i načelnika Modriče. Imamo kvalitetan tim koji može da čini tim načelnika Modriče. Da zajedno prevaziđeno probleme i realizujemo projekte o kojim je bilo reči. To su projekti kanalizacije, novi nasip u Modriči 4, projekti vezani za SKC, za Dom zdravlja, Gradski bazen, preduzetničku zonu, zgradu za mlade bračne parove. Obe opcije imaju skoro identičan program, ali zajedničkim snagamo možemo puno više da ostvarimo“, rekao je Mišić.

Ispred Kluba nezavisnih odbornika Narodne partije Srpske, Siniša Nikić izrazio je nadu da će u naredne četiri godine biti dosta dobrih rezultata.

„Moj Klub je bio uzdržan, razlozi su jasni. Nije bilo službenih razgovora i sastanaka sa načelnikom Radulovićem. SO Modriča mora da se uvažava. Verovatno je načelnik Modriče želeo da radi samoinicijativno. Protiv sam samovolje pojedinaca. Pozivam načelnika Radulovića da sednemo i da razgovaramo. Saradnja mora da postoji i zajedničkim snagama trebamo da se borimo za dobro Modriče“, istakao je Nikić.

Parlament Modriče broji 27 odbornika. Načelnik Modriče Jovica Radulović ima podršku 8 odbornika SDS-a, dva PDP, te dva SPS-a. Skupštinsku većinu čine SNSD sa 6, 5 nezavisnih odbornika Narodne partije Srpske i tri odbornika Socijalističke partije, a na 1.sednici uz većinu je bio i odbornik SDA. Ipak, Radulović je rekao da očekuje da će veoma brzo biti ispoštovana volja naroda, da će skupštinsku većinu formirati SDS koji je dobio najveću podršku građana Modriče.

Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...