Home / NOVOSTI / HRONIKA / Vukan Kovač, „dete“ Crvene zvezde, ovozimska akvizicija Modriče: NOVO DOKAZIVANJE

Vukan Kovač, „dete“ Crvene zvezde, ovozimska akvizicija Modriče: NOVO DOKAZIVANJE

MODRIČA – Prošavši kroz nekoliko školica fudbala u Beogradu i sve mlađe selekcije Crvene zvezde, fudbaler sredine terena Vukan Kovač o najpopularnijem sportu naučio je mnogo. Sada će u Modriči da započne novo dokazivanje. Od pre dva dana je u redovima nekadašnjeg šampiona i osvajača kupa Republike Srpske i BiH.

„Prvi utisci o Modriči i ljudima koji ovde žive su sjajni. Lepo mi je ovde. Došao sam da redovno igram, da vredno radim i treniram i nadam se najboljem. Čast mi je biti deo kolektiva koji je ne tako davno igrao i na međunarodnoj sceni. O klubu sam čuo mnogo, nije bilo dvoumljenja. Mogu samo biti na dobitku“, započeo je svoju priču Kovač.

Naviru želje. Mladi sportista, pa i ne čudi.

„Voleo bih da igram dobro i da Modriča pobeđuje. U nastavak sezone ulazimo sa četvrte pozicije. Kažu da su neke utakmice jesenas izgubljene u sudijskoj nadoknadi. Dakle, mogli smo biti i bolje plasirani. Verujem da ćemo u drugom delu sezone imati super dobre rezultate i da ćemo zauzeti jedno od prva tri mesta. Saznao sam da klub iduće godine obeležava sto godina postojanja. Trebamo biti porodica uspešnih, kako i dolikuje slavljenicima te vrste“, nastavlja Vukan Kovač.

PARAF VERNOSTI – VUKAN KOVAČ U MODRIČI

Njegov brat Stefan Kovač prvotimac je Čukaričkog.

„Da.’Čuka’ je u modi, ali moja želja je da se jednog dana vratim u svoju Crvenu zvezdu i budem važan igrač seniorskog tima. Mnogo mi je draga moja Zvezda. Ja sam nastupao za mlađe selekcije Srbije, a Stefan igra za U21 BiH. I otac, inače Fočak, igrao je fudbal. U našoj porodici fudbal je česta i omiljena tema. Na nagovor sportskog direktora Dragana Stevića došao sam u Modriču. Pratio sam, znam sve šta je za moj novi klub uradio predsednik Petar Jelić. Trebalo bi da svi mi poštujemo to. Da pobedama pružamo podršku tom čestitom čoveku. U perspektivi bi Modriča trebala biti u Premijer ligi BiH. Kakav stadion, kakve klupske prostorije, pa reflektori, pomoćni tereni. Zaista, sve je impresivno u fudbalskoj Modriči“, zaključio je Vukan Kovač, po dolasku u Modriču.

Zimska akvizicija za svako poštovanje…

Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...