Home / NOVOSTI / HRONIKA / Prvoligaš Srpske iz Modriče započeo zimske pripreme: SVE U SLAVU FUDBALSKE IGRE

Prvoligaš Srpske iz Modriče započeo zimske pripreme: SVE U SLAVU FUDBALSKE IGRE

MODRIČA – Trener prvoligaša Srpske iz Modriče Dario Purić ozvaničio je danas početak priprema za nastavak šampionata u kojem nekadašnji osvajač kupa i prvenstva Republike Srpske i BiH želi još bolje rezultate.

Trener Modričana Dario Purić izneo je svoj plan priprema.

„Čitave pripreme odradićemo na našim pomoćnim terenima koji su u kvalitetnom stanju. Naravno, sve pod uslovom da ne bude dubok i dugotrajan sneg. Radićemo na postizanju fizičke spreme, a onda slede kontrolne utakmice. Imamo 30.januara kontrolu u Bijeljini protiv Radnika. Igraćemo protiv Odžaka 6.februara, sedam dana kasnije sastaćemo se sa Zvijedom iz Gradačca. Planirali smo 20.fenruara igrati protiv Orašja, četiri dana kasnije sastaćemo se sa Gradinom iz Srebrenika, a generalka je 27.februara u Derventi protiv Tekstilca. Ostaćemo gde smo sada, na 4.mestu, a možda budemo i bolje plasirani“, kaže trener Purić.

Modriča je oduvek imala svoju kvalitetnu školu, talentovane izdanke. Jedan od njih, Petar Miljević, igrč je sredine terena.

„Očekujem da ćemo pokazati da smo bolji nego što smo bili jesenas, da ćemo pomrsiti račune mnogima. Zadovoljan sam i svojim učinkom, a znam da mogu biti daleko bolji“, svestan je Miljević.

Sportski direktor kluba Dragan Stević brine se o odlascima i dolascima. I ova zima je prava fudbalska promenada.

„Otišao je golman Miloš Ćuruvija, pa levi bek Ognjen Obradov i štoper Stefan Ignjatović. Naši igrači su dobro poznati štoper Vlado Koprivica, pa levi bek Lazar Vuković iz Beograda i njegov sugrađanin Vukan Kovač kao vezni, a vraća nam se i Stefan Pljevaljčić, zadnji vezni igrač. Tragamo još za jednim kvalitetnim štoperom i klasičnim gol igračem. Očekujemo da sa njima imamo bolji učinak nego što je bilo jesenas, a bilo je solidno“, govori Stević.

Predsednik kluba Petar Jelić uveo je lepu praksu da se u zimskom periodu ne strahuje za sudbinu kolektiva. Visoki plasman doneo je sigurnost.

„Rezultati su takvi da smo igrali možda i najlepši fudbal. Imamo izuzetnu efikasnost i na svakoj utakmici imamo po 12 i 13 igrača ispod 21.godine starosti. Težimo tome da se igra lepršav fudbal sa dosta poletaraca. Bilo je dosta prometno oko odlazaka i dolazaka. Nismo imali imperativ ulaska u Premijer ligu BiH, ali bez stresa ulazimo u nastavak sezone i po kvalitetu mesto nam je među dve ili tri ekipe u Prvoj ligi Republike Srpske“, rekao je Petar Jelić.

Iako slovi za jednu od najmlađih ekipa u Srpskoj, Modriča vraća dimenziju uvažavanja i podiže autoritet sa Jelićem , kakav i priliči kolektivu – stogodišnjaku!

„Hvala na tim rečima. Počinjemo pripreme za obeležavanje 100 godina kluba. Pokušaćemo taj vredni jubilej da obeležimo nizom manifestacija koje će trajati nekoliko meseci. Formiraćemo ovih dana Komisiju koja će sve to pripremiti. Nadamo se podršci rukovodstva Republike Srpske, jednog broja ministarstava, kao i naše lokalne zajednice. Moramo biti na nivou vrednog jubileja“, podvukao je Petar Jelić, prvi čovek fudbalske Modriče.

Ono što traje jedan vek, trajaće za sva vremena…

Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...