Home / ANTONIEL PAVLIŠ – IZLOŽBA FOTOGRAFIJA *(FOTO)

ANTONIEL PAVLIŠ – IZLOŽBA FOTOGRAFIJA *(FOTO)

Zovem se Antoniel Pavliš,

Fotografijom se bavim preko 10 godina. U toku tih 10 godina sam radio u dva fotografska studija, te sam kroz posao fotografisao preko 150 svadbi, osim toga sam radio i kao foto-editor i fotograf za jednu event agenciju u Beču gdje sam najviše i napredovao kao fotograf.
Od nekakve fotografske karijere bih mogao izdvojiti još i saradnju sa microsoft-om i finskom Nokia-om sa kojima sam uspio osvojiti par takmičenja iz fotografije. Pisao sam fotografske savjete za microsoft-ov zvanični blog i bio saradnik zvaničnog microsoft-ovog providera fotografija Pickit iz Švedske. Završavam online specijalizaciju iz fotografije preko MSU (Michigan state university) a završio sam i online kurs o istoriji umjetničke fotografije koji je organizovao MoMA (muzej moderne umjetnosti u New York-u). 

Trenutno nemam određeni tip fotografije koji preferiram volim da eksperimentišem pa me tako privlači sve od portreta, preko sportskih događaja i pejzaža.
U budućnosti planiram razne projekte pa tako npr.  za par mjeseci sa prijateljem organizujem fotografsku radionicu u Las Vegas-u gdje ćemo polaznike učiti o razim tehnikama osvjetljenja i različitim stilovima u fotografiji.
Sa Vama ću podijeliti par fotografija koje su nastale svuda po svijetu od Grand Canyon-a u Arizoni do Chernobyla u Ukrajini, za nešto više fotografija možete posjetiti i moj website na adressi www.antonielpavlis.com nadam se da će Vam se svidjeti, uživajte.

Antoniel Pavliš

 

 

 

Obrada: Zlatko Huravik / modričainfo