Home / MAGAZIN / SLAĐANOVE STRANICE / Više od prijateljstva

Više od prijateljstva

MODRICA – Uprkos trijumfu Crvene zvezde od 7:1, u Modrici je hladnog 10.decembra pobedio fudbal. Prijateljska utamica je usledila nakon potpisivanja Sporazuma o poslovno-tehnickoj saradnji dva kluba. Ucinili su to njihovi celnici Petar Jelic i Svetozar Mijailovic.

 
-Sporazum ce biti veliki podstrek a nastavimo put kojim moramo pomoci. On je znacaja za naš klub, citavu regiju. Pomagace nam Zvezda, a mi cemo njima plasirati jedan broj mladih igraca koji, ako se dokažu na kampovima, mogu jednog dana zaigrati na Mrakani. Crvena zvezda je od danas naš bratski klub i sada smo jedna velika i zajednicka porodica, rekao je Jelic.

Svetozar Mijailovic bio je impresioniran docekom u Modrici.

-Dobra sportska politika koju želimo da razvijamo. Želimo da se oslonimo na sportske sredine poput Modrice, koje imaju talentovanu decu. Korisno je za nas da imamo uvid u to koja sredina ima mogucnost da iznedri dobre fudbalere, porucio je Mijailovic.
Potom je Petar Jelic urucio klupsku Plaketu Tomi Maricu, poznatom i priznatom novinaru i publicisti iz Banja Luke.
Teška su ovo vremena kada se više i ne gleda na priznanja i zasluge. Medutim, u moru mojih nagrada, ovo iz Modrice mi je jedno od najdražih. Kada sam izgubio nerodenog brata, Milana Jelica, moja ljubav prema Modrici i ljudima u njoj nije išcezla. Zahvalan sam nacelniku Mladenu Krekicu i Petru Jelicu što priuštiše ovaka spektakl, a bio je poseban dan za Modricu, rekao je Maric.


Inace, nacelnik Modrice, Mladen Krekic, uprilcio je prijem za rkovodstvo i fudbalere dva tima, urucivši prigodne poklone predsedniku Crvene zvezde, treneru Nenadu Lalatovicu, te Tomi Maricu.

-Imamo razloga da pamtimo ovaj dan. On ce biti zlatnim slovima upisan u istoriju Modrice. Zvezda se ovde voli i to me cini posebnim, rekao je Krekic.

Svi oni posetili su grob dr Milana Jelica, nekadašnjeg predsednika Republike Srpske, te prvog coveka fudbala u Srpskoj i u BiH.


Po tmurnom i hladnom vremenu, kada su i pahulje provejavale, Crvena zvezda je obasjala modricki kraj. Probijen je led, grade se srdacni i bratski odnosi dve velike sportske porodice.
Tako i treba…

Modrica Maxima – Crvena zvezda 1:7(1:5)

Stadion:“Dr Milan Jelica“. Gledalaca: 1500. Sudija: Ilija Živkovic  (Orašje). Strelci: Radic (Modrica Maxima) u 31., Planic u 4., Gogic u 7.i 44., Despotovic u 21., Gavric u 36., Jokic u 53.i Ðurovic u 85.minutu.

MODRICA MAXIMA: Stjepanovic, Bojic, Buljic, Ðokic, Koprivica, Milakovic, R.Prljeta, N.Prljeta, Demonjic, Lukic, Radic. Još su igrali: Topic, Karamanovic, Kojic, LJ.Sarkic, S.Sarkic, Peric, Pejic. Trener: Nikola Nikic.

CRVENA ZVEZDA: Trkulja, Planic, Antic, Mbodi, Ristic, Gogic, Katai, Jovanovic, Grujic, Gavric, Despotovic. Još su igrali: Manojlovic, Tufekdžic, Ðurovic, Enrike, Karaklajic, Stojanovic, Jokic. Trener: Nenad Lalatovic.

 Brojni gosti

Fudbalski cin u Modrici svojim prisustvom uvelicali su Vladica Popovic, Vladimir Petrovic, Stanislav Karasi, Svetozar Mijailovic, zatim celnici FS Republike Srpske Mile Kovacevic i Rodoljub Petkovic, pa Slobodan Tešic, Zdravko Jovanovic, brojni drugi sportski radnici iz Republike Srpske i Srbije, privrednici, sportski novinari.
Ovu uakmicu direktno je prenosila Radio televizija Republike Srpske.

Autor: Jeremić Slađan

Izvor: SPORT DC

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” *(FOTO)

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” Na ovogodišnjem sjajno organizovanom Košarkaškom turniru učestvovalo je 37 ekipa, od čega 23 seniorskih, devet juniorskih i pet ekipa veterana. Ekipa “Medic ...