Home / NOVOSTI / MODRIČA / FK CRVENA ZVEZDA U MODRIČI

FK CRVENA ZVEZDA U MODRIČI

Desetog decembra 2014. godine Modriča je ugostila igrače i stručno rukovodstvo FK Crvena zvezda Beograd. Načelnik opštine Mladen Krekić u zgradi opštine organizovao je prijem predstavnika FK Crvena zvezda i FK Modriča Maksima.  Delegaciju Crvene zvezde su činili: predsjednik kluba Svetozar Mijailović, proslavljeni igrači i treneri Vladimir Petrović – Pižon i Vladica Popović, trener Nenad Lalatović i igrači; delegacija Modriča Maksime: predsjednik kluba Petar Jelić, trener Nikola Nikić, predsjednik Skupštine kluba Vid Stojanović i igrači. Prijemu su prisustvovali i predstavnici ministarstva porodice, omladine i sporta Tomo Marić i Oliver Gačić.

 

Načelnik Krekić je rekao da je čast i zadovoljstvo ugostiti ovakve sportiste. „Mi smo danas srećni i važni jer nam je u gostima Crvena zvezda. Sigurno je da ovo što se danas dešava u Modriči znači mnogo za građane Modriče, lokalnu zajednicu a pogotovo za fudbalski tim i sve navijače Crvene zvezde. Jedan tako veliki klub je došao u jednu malu Modriču. Istina, po broju stanovnika i po veličini se ne mjeri, već po riječima, djelima, a to Zvezdu sigurno krasi. Danas će se potpisati poslovno-tehnička saradnja između dva kluba, nas iz Modriče i Crvene zvezde kojom su predviđeni transferi, određene pomoći, organizacija utakmica a između ostalog i druženja. Ovo će mnogo značiti za fudbalski klub u Modriči“.

Nakon prijema delegacije fudblaskih klubova zajedno sa rukovostvom opštine su posjetile grob pokojnog predjednika Republike Srpske dr Milana Jelića i položile cvijeće.

Uslijedilo je potpisivanje Ugovora o poslovno – tehničkoj saradnji između FK Crvena zvezda i FK Modriča Maksima. Ovom prilikom uručena je plaketa FK Modriča Maksima Tomi Mariću, za doprinos u afirmaciji sporta. Klupska plaketa je trebala biti uručena i  velikoj legendi Crvene zvezde Draganu Džajiću, koji iz zdravstvenih razloga nije mogao doći u Modriču.

„Mislim da je ovo početak jedne dobre saradnje u svim sferama. Iskoristio bih priliku da čestitam gospodinu Svetozaru na imenovanju za predsjednika FK Crvena zvezda. Čast je biti na čelu jednog takvog kluba. Ja Vam želim samo uspjehe i da se zajedno radujemo budućim pobjedama“, istakao je Petar Jelić.

Ugovorom o poslovno – tehničkoj saradnji FK Crvena zvezda se obavezuje da: pruži materijalnu pomoć u vidu sportske opreme i sportskih  rekvizita; pruža sportsko stručnu pomoć slanjem svojih sportskih stručnjaka, koji će igračima svih kategorija FK Modriča Maksima prikazivati savremene treninge i davati upustva za obavljanje trenažnih procesa; odigrava prijateljske utakmice sa FK Modriča Maksima; obezbijedi sportsko stručnu pomoć selekcijama mlađih kategorija FK Modriča Maksima po sistemu rada Omladinske škole FK Crvena zvezda; omogućiti edukaciju trenera FK Modriča Maksima u FK Crvena zvezda. Ovim Ugovorom FK Modriča Maksima daje ekskluzivno pravo prvenstva FK Crvena zvezda u odnosu na druge klubove da angažuje igrače mlađih kategorija uzrasta do 18 godina za koje je FK Crvena zvezda zainteresovan.

„Zvezda je bila gost u mnogim mestima u svetu, u našoj tadašnjoj zemlji i u Srbiji, ali ovakav doček je za pamćenje. Ovoliko ljubavi prema Crvenoj Zvezdi retko se sreće u sredinama. Crvena Zvezda oseća to i želi na ovakav način gostovanja uzvrati i da obraduje svoje navijače, svoje pristalice ovdje u Modriči a nadam se i u široj okolini. Ono što je najbitnije je da želimo uspostaviti poslovno – tehničku saradnju od koje će imati koristi i Modriča a i Crvena zvezda. Poznato je da je sa ovih prostora dosta mladih ljudi koji su talentovani, koji znaju ovu popularnu igru koja se zove fudbal“, rekao je Svetozar Mijailović.

U 13.00 časova počela je prijateljska utakmica Modriča Maksima – Crvena zvezda, sa direktnim prenosom na  Radio televiziji Republike Srpske.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...