Home / NOVOSTI / HRONIKA / Zasnivanje i proširenje proizvodnje soje u 2017.godini – Javni poziv

Zasnivanje i proširenje proizvodnje soje u 2017.godini – Javni poziv

Na stranici Opštinske uprave postavljeno je kraće obavještenje koje prenosimo u cjelosti:

OBAVJEŠTENJE

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači sa područja Opštine Modriča koji se bave ratarskom proizvodnjom- proizvodnjom uljarica, da je UNDP u saradnji sa Opštinom objavio javni poziv- zasnivanje i proširenje proizvodnje soje u 2017.godini.

Za sve inofrmacije obrititi se na telefone broj : 053 810-433 lokal 110 i 112 i 053 813-026, ili u kancelarije broj 4 i 6.

Smjernice za podnošenje prijave i prijavni obrazac

Izvor: Izvor: Opštinska uprava Modriča

Na oficijelnoj stranici UNDP-a našli smo i tekst koji govori o ovom projektu te ga prenosimo kao dopunu informacije.

Projekat LIR: Javni poziv za dodjelu podrške za zasnivanje i proširenje proizvodnje soje

U okviru projekta „Lokalni integrisani razvoj“ (LIR), raspisan je javni poziv za dodjelu podrške pri uspostavljanju poljoprivredne proizvodnje, koja se odnosi na učešće u aktivnostima zasnivanja i proširenja proizvodnje soje.

Projekat LIR je trogodišnja inicijativa (2016-2018.) koju primarno finansira Evropska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, Ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta Federacije Bosne i Hercegovine, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i dva entitetska saveza opština i gradova. Projekat se implementira u 21 jedinici lokalne samouprave u BiH.

Projekat LIR ima za cilj podizanje životnog standarda i povećanje socijalne kohezije u BiH putem inkluzivnog održivog socioekonomskog razvoja. U okviru komponente za ekonomski oporavak, projekat će direktno podržati privatni sektor te potencijalne investitore kako bi se osigurao ekonomski rast te stvorila nova radna mjesta i prihodi. Također, projekat predviđa pomoć i za dugoročno nezaposlene i socijalno isključene kategorija stanovništva.
Ovim javnim pozivom se pozivaju sva fizička lica sa područja jedinica lokalne samouprave Odžak, Orašje, Domaljevac-Šamac, Šamac, Modriča i Bijeljina da podnesu prijavu za dodjelu podrške u okviru LIR projekta za zasnivanje i proširenje površina na kojim će se proizvoditi soja.

Fizička lica koja ispunjavaju uslove se pozivaju da dostave prijave, uključujući i svu potrebnu prateću dokumentaciju (koja je navedena u dokumentu javnog poziva koji se može preuzeti na ovoj stranici), najkasnije do 10.3.2017. godine do 17:00 sati.
Aplikacije se mogu dostaviti putem putem pošte ili direktno u jedan od UNDP ureda:

  • Sarajevo: Zmaja od Bosne bb (UN House)
  • Doboj: Cara Dušana bb
  •  Banja Luka: Trg Republike Srpske 1/C1

Sve prijave koje se dostavljaju direktno ili putem pošte moraju biti predane u zatvorenoj koverti naslovljene na „PROJEKAT LOKALNI INTEGRISANI RAZVOJ – JAVNI POZIV ZA ZASNIVANJE I PROŠIRENJE PROIZVODNJE SOJE“.

Za sve dodatne informacije i pojašnjenja tokom perioda podnošenja prijava, podnosioci zahtjeva mogu direktno uputiti pitanja, upite i zahtjeve u pisanoj formi, na broj faksa +387 33 552 330 ili e-mail [email protected].

Izvor: UNDP

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...