Home / NOVOSTI / HRONIKA / Pomoć školi u Gornjoj Zelinji: BRAĆA RADIĆ POMAŽU ĐAKE U ZAVIČAJU *(TONSKI PRILOG)

Pomoć školi u Gornjoj Zelinji: BRAĆA RADIĆ POMAŽU ĐAKE U ZAVIČAJU *(TONSKI PRILOG)

MODRIČA – Savo Radić iz Pirana u Sloveniji danas je posetio svoju nekadašnju osnovnu školu u Gornjoj Zelinji na Trebavi i uručio kompjutersku opremu za po dva kombinovana razreda. Istovremeno, Savo je pozvao svih 14 učenika da letuju kod njega u Piranu. Tim povodom ,školu u Gornjoj Zelinji obišao je i Dane Malešević, ministar prosvete i kulture Republike Srpske.
Ruža Đokić učenica četvrtog razreda kao i njen učitelj Dalibor Stjepanović, oduševljeni su pozivom za more, a posebno što će ubuduće moći naučiti raditi sa kompjuterima.
„Meni je drago i značiće nam mnogo to sa njim da radimo, najviše igramo igrice i slušamo muziku. Sada ćemo znati nešto više“, kaže učenica Đokić.
„Savremena tehnologija otišla je toliko da i deca trebaju da je prate i da uče u skladu sa tim“, rekao je Stjepanović.

Emotivni Radići

Nekadašnji učenici ove škole Savo i Kosta Radić, jedan iz Pirana a drugi iz Kruševca nisu zaboravili gde su naučili da čitaju i pišu. Posetili su svoju školu i uručili kompjutersku opremu, knjige uglavnom enciklopedijskog sadržaja i školski pribor za svih 14 učenika. Osim toga, Savo je uputio zanimljiv poziv učenicima.
„Mi smo pozvali ovu decu da svi dođu kod nas na odmor, sa svojim učiteljem da dođu kod nas 7 dana, mi im nudimo stanovanje , hranu i vožnju po moru barkom“, kaže Savo Radić, biznismen iz Pirana u Sloveniji.
Kosta Radić je istoričar Narodnog muzeja u Kruševcu. U Gornju Zelinju dopremio je više od trideset knjiga.
„Mi zdušno želimo da pomognemo našem selu, našem kraju, našoj školi“, kaže Kosta Radić.

RADOST U DVORISTU SKOLE U GORNJOJ ZELINJI

RADOST U DVORIŠTU ŠKOLE U GORNJOJ ZELINJI

Malešević: Da pomogne dijaspora

Ministar prosvete i kulture RS, Dane Malešević, zahvalio se Radićima na pomoći i uputio poziv svima koji mogu da pomognu, u prvom redu 490 područnih škola koje su gotovo sve u teškom stanju.
„Pozivam da ljudi koji imaju mogućnosti da pomognu tamo  gde bi trebali pomoći, a to su sredine gde su oni išli u školu jer sam duboko ubeđen da jedino obrazovanje može da nas izvuče iz krize“, poručio je Malešević.
Braća Radići su u razgovoru sa svojim srodnicima i nekadašnjim komšijama istakli da će i ubuduće pomagati, ali inicijativa treba da dođe od meštana Gornje Zelinje.

Autor: Slađan JEREMIĆ

.

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...