Home / MAGAZIN / SLAĐANOVE STRANICE / RADOST ZA KORISNIKE KOLEKTIVNOG CENTRA *(TONSKI PRILOG)

RADOST ZA KORISNIKE KOLEKTIVNOG CENTRA *(TONSKI PRILOG)

U susret praznicima
Uručeni higijenski i paketi sa hranom

MODRIČA – Radost vaskršnjih praznika stigla je i u Kolektivni centar Donji Kladari. Naime, Ministarstvo za izbeglice i raseljena lica RS, opština Modriča, te lokalni Centar za socijalni rad i Crveni krst uručili su danas korisnicima Kolektivnog centra Donji Kladari higijenske i pakete sa hranom. Planirano je da ova lica do kraja godine dobiju svoj krov nad glavom.

Baka Sofija Vidović rođena je 1939.godine. Ranije je živela u Zenici. Kaže da je zdravlje dobro služi i da će spremno dočekati vaskršnje praznike. Smeta joj neuslovan smeštaj i samoća, sve drugo je tu.

„Hvala svima koji su setili se nas iz Kolektivnog centra. Međutim, sve sam ja spremila za praznik, nikog čekala nisam. I sarmu, pečenje, kolače, jaja…, sve“, kaže starica.

Ratko Kovačević je po dolasku iz Laslova kod Osijeka živeo u Koprivni 18, a u Kolektivnom centru je osam godina. Uslovi za život u Kladarima Donjim su i dobri i loši, a praznici su, kaže, posebna priča.

„Nekada su uslovi dobri, nekada nisu. Ne žalimo se. Obiđu nas iz Modriče, dođu i zemljaci iz inostranstva i donesu. Obiđu nas opštinari za Božić i Vaskrs i donesu nam hrane i svega. Hvala im na tome“, kaže Kovačević.

Nisu zaboravljeni

Načelnica Odeljenja opštih poslova u opštini Modriča, Bosa Novaković, kaže da korisnici Kolektivnog centra nisu zaboravljeni. Uskoro će dobiti i svoj krov nad glavom.

„Za ove ljude najbitnije je da se u RS i u BiH vode aktivnosti raspuštanja kolektivnih centara. Modriča je s te strane u poodmakloj fazi. Sva dokumentacija je pripremljena i nalazi se u nadležnom Ministarstvu i kod Svetske banke. Sledeći korak je raspisivanje tendera i izbor izvođača za izgradnju stambenih jedinica. Očekujemo da će do kraja godine to pitanje biti rešeno i Kolektivni centar u Donjim Kladarima da će biti raspušten“, kaže Bosa Novaković.

U Kolektivnom centru Donji Kladari smešteno je 20 korisnika.

Autor: Slađan JEREMIĆ
.

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Održana konstitutivna sednica Skupštine opštine Modriča: JEDNI U KLIN, DRUGI U PLOČU

MODRIČA – U Modriči je održana konstitutivna sednica Skupštine opštine Modriča na kojoj je načelnik Modriče Jovica Radulović, te odbornici novog saziva lokalnog parlamenta položili svečanu zakletvu. Imenovani su predsednik ...