Home / NOVOSTI / SPORT / Željezničar bolji od Modriče

Željezničar bolji od Modriče

DOBOJ – Dobojski plavi ponovo su pružili dobru igru samo u prvom poluvremenu, kada su postigli tri gola, a u drugom prepustili inicijativu gostima jer očito je da nisu imali snage da u istom tempu odigraju celu utakmicu.

Da su mladi fudbaleri Modriče bili malo spretniji u završnim akcijama u nastavku utakmice mogli su da se vrate s povoljnijim rezultatom.

Domaći su poveli u 10. minutu kada je Đuričić prošao po levoj strani i u pravom trenutku uposlio Todića koji je sa nekih desetak metara pogodio desni ugao gola. Uslijedili su novi napadi Željinih fudbalera, a prednost su uvećali u 23. minutu golom Mitrovića koji je bio najviši u skoku nakon kornera koji je izveo Kvržić. Desetak minuta kasnije, najljepša akcija domaćih fudbalera u prvom poluvremenu koju je započeo Stefan Ilić po desnoj strani, a zatim upućuje loptu ka Stjepanoviću koji idealno ubacuje u kazneni prostor Modričana gdje ju je dočekao Dragan Todić i oštrim udarcem matirao Tripića.

U drugom poluvremenu, zadovoljni rezultatom, domaći fudbaleri kombinuju na sredini terena i gosti polako preuzimaju inicijativu. U 52. minutu Radić je primio loptu na tridesetak metara i kada je vidio da je Jaćimović daleko od gola poslao je loptu u mrežu. Imali su gosti još dvije-tri prilike, ali nisu imali sreće jer se jednom isprečila prečka a drugi put stativa nakon udaraca Sarkića i Buljića.

ŽELjEZNIČAR – MODRIČA 3:1 (3:0)

Strijelci: 1:0 Todić u 10., 2:0 Mitrović u 23., 3:0 Todić u 31., 3:1 Radić u 52. minutu.
Stadion: “15. april”.
Gledalaca: 200.
Sudija: Nemanja Matić (Banjaluka) 7.
Žuti kartoni: Đorđić, Mitrović, Kiperović, Stjepanović, Mihajlović (Željezničar), Trifković, Dudić (Modriča).

ŽELjEZNIČAR: Jaćimović 7, Mitrović 7,5 , Kiperović 7, Đorđić 7, Đuričić 7, Stjepanović 6,5, (od 78. Lazić-) Ilić 7,5, (od 71. Nikolić-) ,Mihajlović 7, 5, Todić 8, Delić 6,5 ( od 77. Skopljak-), Kvržić 7,5 .

MODRIČA: Tripić 7, Bojić 6, M. Kojić 6,5, Dudić 6,5, Buljić 7, Radić 7, Gavrić 6,5, Sarkić 7, Trifković 6, Ivanović 6, N. Kojić 6,5.,(od 81. Lukić).

Igrač utakmice: Dragan Todić (Željezničar)

 

AUTOR: Slobodan Babić/FOTO: Arhiva

Izvor: Glas Regije

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” *(FOTO)

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” Na ovogodišnjem sjajno organizovanom Košarkaškom turniru učestvovalo je 37 ekipa, od čega 23 seniorskih, devet juniorskih i pet ekipa veterana. Ekipa “Medic ...