Home / NOVOSTI / HRONIKA / Deseti turnir u stonom tenisu *(TONSKI PRILOG+FOTO)

Deseti turnir u stonom tenisu *(TONSKI PRILOG+FOTO)

IGOR ĐURIĆ PONOVO POBEDIO

MODRIČA – U Modriči je u nedelju uveče održan 10.svetosavski turnir u stonom tenisu na kome je učešće uzelo 90 takmičara sa područja modričke opštine. Ipak, po kvalitetu i ostvarenim rezultatima, ova manifestacija zaslužila je visoke ocene.

Turnir se odvijao u šest kategorija, a kod devojčica do 15 godina pobedila je Smiljana Kojić.

„Stonim tenisom bavim se rekreativno, ništa profesionalno. Drago mi je što sam pobedila u jakoj konkurenciji. Inače sam 9.razred. Nastaviću da treniram i da igram, da učestvujem na turnirima“, rekla je Smiljana Kojić.

NAJBOLJA KOD DEVOJČICA – SMILJANA KOJIĆ I NIKOLA SAVIĆ

U kategoriji do 19 godina najbolja bila je Kristina Đuričić, ponovivši prošlogodišnji uspeh. Zbog toga je prezadovoljna.

„Imam osam bronzi i tri zlata. Ponovila sma uspeh od prošle godine i svaka medalja ima svoju vrednost. Hvala i ranijem treneru i sadašnjem koji su doprineli da se svrstam u red probranih. Svaki trijumf je podsticaj za naredno dokazivanje“, kaže ona.

Đurić ponovo

Kod dečaka osnovaca do 12 godina najviše uspeha imao je Ranko Okolić. U kategoriji do 15 godina pobedio je Igor Čečavac.

Među srednjoškolcima i studentima najbolji je Igor Đurić, ujedno i najuspešniji član STK“Spin“ Modriča.

„Lepo se osećam. Mnogo mi znači pobeda u jubileju. Lepo je doći i pobediti među domaćom publikom. Teško je bilo nositi ulogu favorita. Planiram nastaviti školovanje u Banja Luci i tamo nastaviti sa igrama. Biću zadovoljan onda kada ostvarim trijumf na nekom jakom evropskom turniru“, rekao je ovaj modrički gimnazijalac.

IGOR ĐURIĆ I NIKOLA SAVIĆ

Kod veterana, najbolji je Nenad Malinović, a u dublu pobedili su Đorđe Nijemčević i Milan Božić.

Boro Bijelić (stoji), predsednik Stonoteniskog kluba „Spin“, organizator manifestacije

Prema rečima Bore Bijelića , predsednika Stonoteniskog kluba „Spin“, organizatora manifestacije, jubilej je protekao uspešno, pa će do naredne godine pripremati se za nova dostignuća. Do sada ostvareno znači puno za sportski život Modriče.

„Ovako mala sredina da ima tako veliki i kvalitetan tunrir. Ovo nema nigde u BiH, takva promocija mladosti, kvaliteta, rekreativaca. Pobednici su najzadovoljniji, a na nama je da promovišemo ovaj sport. Moramo promovisati učenike uzrasta od 4.do 6.razreda, pa da sutra budu nosioci sportskog razvoja Republike Srpske i Bosne i Hercegovine“, poručio je Bijelić.

Medalje i diplome najuspešnijim takmičarima uručio je Nikola Savić, zamenik načelnika Modriče koji je, u ime pokrovitelja manifestacije, zatvorio 10.svetosavski turnir u stonom tenisu.

Slađan JEREMIĆ

 

 

 

Album slika koji slijedi snimila je modričainfo i prilažemo ga kao dopunu informacije.

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...