Home / DRUGI PIŠU / Šesta ĆETENIJADA u Modriči uspješno ralizovana na temperaturi od (-13) stepeni *(FOTO+VIDEO)

Šesta ĆETENIJADA u Modriči uspješno ralizovana na temperaturi od (-13) stepeni *(FOTO+VIDEO)

U subotu 28. januara  2017.god.  uspješno je realizovana šesta po redu Ćetenijada u Modriči. Kao i ranijih godina  organizatori  ovog divnog i sadržajnog druženja bili su  mladi i inicijativni modričani. Ulogu koordinatora je vrlo uspješno i ovaj puta  obavio Jasmin Džaferspahić. Najveći problem i izazov  ove godine bila je  vrlo niska temperatura. Ovaj događaj je realizovan na otvorenom a temperatura je bila -14 stepeni. Bilo je prijedloga da se događaj odgodi za neko malo toplije vrijeme. Ipak to se nije dogodilo i sad  možemo zaključiti da je dobro što nije došlo do pomjeranja termina. Niska temperatura je za sve bila izazov, kako za organizatore tako i za ekipe i posjetioce. Na kraju su svi pokazali pravu odvažnost  i sve je na kraju bilo izvrsno.

U takmičenju je učestvovalo ukupno sedam ekipa i to: – Mejdan Modriča; – Veliko srce Modriča; – PSG Gradina Gradačac; – 4T  Modriča-Tarevci; – S M T   Tarevci; – Al a mod Modriča; i – Hertex Modriča.

Pored  pohvalnih riječi  organizatorima za ukupnu organizaciju valja čestitati i za obezbjeđene vrlo vrijedne nagrade za učesnike.  Tako si naj uspješniji bili: 1. Mjesto ekipa PSG Gradina  Gradačac; 2. Mjesto ekipa SMT Tarevci; 3. Mjesto su zajedno sa istim brojem bodova osvojile ekipe 4T Modriča-Tarevci i Al a mode Modriča. Dakle ove ekipe su osvojile vrijedne nagrade dok,su ostalim u takmičenju  uručene utješne nagrade.

I kako smo već rekli da je bilo jako hladno  (-14) ipak su svi zadovoljni.  Organizatori uspješnom organizacijom, ekipe uspješno napravljenim  ćetenijama,  a  posjetioci, kojih je bilo toliko  kao da nije bilo hladno, dobrom zabavom.

Na tragu uspješno realizovane Ćetenijade u Modriči svi ljubitelji ćetenije i dobre zabave su se već počeli radovati činjenici da je Ćetenijada u Tarevcima zakazana za 25. februar u Tarevcima na platou ispred omladinskog doma Tarevci.

Ostalo je još na kraju da zajedno pregledamo dio fotografija i zajedno osjetimo draž pravljenja ćetenije i zabave na otvorenom.

Autor:  Mustafa Mustajbegović

Izvor: tarevci.info

https://www.youtube.com/watch?v=IAZpcYfXN5A

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...