Home / DAN OPŠTINE 2016 / 19.opštinsko takmičenje u lovu ribe udicom na plovak: IVKOVIĆ NAJBOLJI! *(FOTO+TONSKI PRILOG)

19.opštinsko takmičenje u lovu ribe udicom na plovak: IVKOVIĆ NAJBOLJI! *(FOTO+TONSKI PRILOG)

MODRIČA – Na obali Bosne, nedaleko od Modriče, održano je 19.opštinsko takmičenje u lovu ribe udicom na plovak.

Оrgаnizаtоr tаkmičеnjа bilо је Spоrtskо – ribоlоvnо društvо „Оptimа“, а učеstvоvао је 14 tаkmičаrа u kadetskoj i seniorskoj konkurenciji za muškarce.

Među pet kadeta, najuspešniji sportski ribolovac bio je Jovo Krajišnik sa 740 bodova, dok su drugo i treće mesto zauzeli Zoran Udovičić sa 360, odnosno Đorđe Bradašević sa 320 osvojenih bodova.

NAGRADJENI KADETI RIBOLOVCI B

NAGRADJENI KADETI RIBOLOVCI

Takmičilo se i 9 ribolovaca u kategoriji seniora, a najuspešniji bio je Dušan Ivković sa 2.120 poena. Po 1600 poena osvojili su Marko Vukmirović i Mirko Stojčinović.

„Zadovoljan sam ostvarenim rezultatima. Imam 11 godina, a takmičim se od pete godine. Nastaviću da pecam i da se takmičim. Ove godine nije bilo mnogo takmičara, ali je konkurencija bila jaka“, rekao je Jovo Krajišnik, najuspešniji kadet na takmičenju.

Pobedila jaka volja

„Bilo je teško jer vremenske prilike nisu išle na ruku. Bilo je šampiona iz ranijeg perioda, pa je i konkurencija bila jaka. Presudila je moja volja. Treniram fudbal, ali sportski ribolov kod mene je na prvom mestu. On donosi smirenost i opuštenost. Užitak se naći na obali reke“, rekao je 21-godišnji pobednik takmičenja Dušan Ivković.

Predsednik takmičarske komisije, Milorad Todorović, rekao je da se očekivalo više takmičara.

„Verovatno je kiša učinila svoje. Međutim, rezultati su odlični i oni se uvek kreću između 1.500 i 2.500 grama, odnosno bodova. Bela riba radi i na mutnoj vodi, pa smo mislili da će doći više ribolovaca. Ohrabruje da je kadeta bilo, da ih sportski ribolov privlači“, rekao je Todorović.

DUSAN IVKOVIC I NIKOLA SAVIC

DUŠAN IVKOVIĆ I NIKOLA SAVIĆ

Najuspešnijim sportskim ribolovcima nagrade je uručio Nikola Savić, zamenik načelnika Modriče. To zato što je opština Modriča bila pokrovitelj manifestacije i sve u susret Vidovdanu, Danu ove opštine.

Za sve takmičare, ali i brojne goste organizator je pripremio riblje specijalitete, pa je druženje potrajalo do kasnih večernjih časova.

Autor: Slađan JEREMIĆ
.

jOVO kRAJIŠNIK IZJAVA ZA MEDIJE

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...