Home / NOVOSTI / HRONIKA / Još jedna humanitarna akcija HO Srcem za Modriču

Još jedna humanitarna akcija HO Srcem za Modriču

Humanitarna organizacija Srcem za Modriču danas je realizovala još jednu humanitarnu akciju pomoći socijalno ugraženim stanovnicima Modriče. Ovaj put podijelili su humanitarne pakete za tri porodice, i o tome postavili objavu na svom sajtu, te istu prenosimo u cjelosti.

ISPUNJENA ROĐENDANSKA ŽELJA NAŠEG ČLANA MARKA MARIĆA

Kada me je kontaktirao naš član Marko Marić i rekao da ima jednu želju za svoj rođendan, znajući njega, sestru Milicu, rođaka Aleksandra, kao naše vjerne članove i velike humaniste znao sam da je neka lijepa prića. Tako je i bilo. U Švajcarskoj je obićaj da radne kolege sakupe nešto novaca za rođendanski poklon i kupe ček koji poklone kolegi da nešto sebi  kupi.
Marko koji tako mlad ima veliko srce i mnogo stvarno ljubavi za svoj rodni kraj moli kolege da mu ne kupuju ček nego da mu daju novac. Iako to nije švicarcima u praksi, ali kada su čuli Markov plan oduševili su se.
Marko želi da 350 KM  daruje za naše humanitarne pakete. To jest, kao što i sam kaže da mu je nejveći poklon kada barem na trenutak učini nekoga srećnim.
HO SZM kontaktirala je odmah naše članove u Modriči i u toku dana posjetili smo tri porodice i uručili humanitarne pakete.
Danas su predstavnici HO SZM Mitar Kršić i Mirko Đuric kao i naš saradnik sveštenik Slađan Savić posjetili su tri socijalno ugrožene porodice i uručili humanitarne pakete.

Prvo smo obišli Stojana Simića, 1963. godište, ratni vojni invalid koji živi sam u trošnoj kući bez kupatila i wc-a. Stojana je sada pritisla i nova muka, skuplja mu se voda oko srca i bubrezi mu ne rade pravilno tako je čak i prije mjesec dana bio na bolničkom,lijećenju.

Stojan Simić

Zatim smo u Gornjom Krečanama obišli porodicu Kuzmanović. Porodica Kuzmanovic je porodica poginulog borca VRS. Suprug od Mare Kuzmanović poginuo je u ratu i od tada Mara (1945. godište)  živi sa tri sina, Dragan (1969.), Dušan (1973.) i Zoran (1976.) Svi su nezaposleni i žive od dnevnica, tako da Dragana nismo ni zateklo kod kuće jer je otišao da radi na dnevnicu.

Kuzmanovići

I na kraju, u Gornjim Riječanima obišli smo samca Blagoju Blagu Đukića (1937. godište) koji živi sam od smrti supruge.

Blagoje Đukić

Vaša Srcem za Modriču

Izvor: HO Srcem za Modriču

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...