Home / MAGAZIN / SLAĐANOVE STRANICE / Borac povukao pametan potez: PRLJETA ZA POVRATAK U „ELITU“

Borac povukao pametan potez: PRLJETA ZA POVRATAK U „ELITU“

MODRIČA,BANJA LUKA – Borčevih 90 godina je dug put i velika priča, za posebnu knjigu. Međutim, u tih devet decenija stalo je sve: pobede i slavlja, porazi i suze, pohvale i kuđenja, ponos i prezir, čekanje i nadanje… I svaki put je Borac  izlazio kao pobednik, pa je danas jedan od najuspešnijih fudbalskih kolektiva u Bosni i Hercegovini, a uz Modriču i najdominantniji u Republici Srpskoj.

Slučajnost ili ne, tek, dete fudbalske Modriče, Radoslav Prljeta, novi je fudbaler Borca.

„Duže vreme vodim razgovore sa ljudima iz Borca. Bili su uporni i korektni, pa je bilo ljudski da potpišem vernost za tim iz Banja Luke. Njihov cilj je šampionski trofej Prve lige Republike Srpske, a moj potpuna afirmacija. Jedno bez drugog ne može, a u potvrdi takvih ambicija svi ćemo biti na dobitku“, kaže Radoslav Prljeta.

Brz kao oko, lagan i neuhvatljiv kao vetar, maštoviti dribler u svakom klubu je ostavljao više nego pozitivne utiske. Za sobom je ostavljao vrata širom otvorena.

„Važno je biti čovek, imati meru razuma. Zalagati se, igrati najbolje što možete. Novu sredinu i klub doživljavati svojim. To navijači cene, a vama koristi kao sportisti. Zato sam se trudio da budem istinski profesionalac u svakom klubu gde sam nastupao. U najlepšim uspomenama čuvaću vreme provedeno u Modriči, šamačkom Borcu, Tekstilcu iz Dervente i Orašju“, nastavlja Prljeta.

Ponosan na Modriču

Utisak je da je Modriča i najveća sportska ljubav njegova.

„Jesam ja rođen u Ilidži, ali sam odrastao i fudbalski stasao u Modriči. Ona je moj matični kolektiv i ljubav kojoj kraja nema. Tu sam fudbalski najviše naučio i to znanje sam kasnije samo nadogradio. Dolazak u Banja Luku je prilika za novo dokazivanje. Igrao sam za selekciju RS, možda u Borcu pružim dobre partije, pa jednog dana zaigram i za selekciju BiH“, kaže Prljeta.

Borac je minulih dana angažovao pet fudbalera koji trebaju da predstavljaju kostur tima. Za Prljetu se zna: on će da dribla, da prodire po desnoj strani, da svojim maestralnim centaršutevima mami aplauze, a golovima da useli novu radost u fudbalsku Banja Luku.

„Hvala na ovakvim rečima. Verujem da će tako biti i daću sve od sebe da opravdam poverenje. Moram biti dobar zbog oca Đoke koji je nastupao za Radnik iz Hadžića. Moram biti na nivou očekivanja zbog mog brata Nebojše koji igra za Tekstilac, pa brata od tetke, Vlade Koprivice koji je u Orašju, potom mojih drugara Aleksandra Gajića u Vranjaku, Gorana Lukića u dobojskoj Slogi. Ma gde da me sportske sudbine odvedu, Modriči i prijateljima uvek ću se rado vraćati“, zaključio je Radoslav Prljeta, novi fudbaler Borca iz Banja Luke.

I sportska dasa iz grada sa Vrbasa…

Autor: Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” *(FOTO)

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” Na ovogodišnjem sjajno organizovanom Košarkaškom turniru učestvovalo je 37 ekipa, od čega 23 seniorskih, devet juniorskih i pet ekipa veterana. Ekipa “Medic ...