Home / NOVOSTI / REGIJA / Tanja Fajon “blokirala” Kosovo: Nema napretka…

Tanja Fajon “blokirala” Kosovo: Nema napretka…

BRISEL – Glasanje u Evropskom parlamentu o ukidanju viznog režima za Kosovo odloženo je s 12. jula na 5. septembar.

To je učinjeno pošto Kosovo nije ispunila sve uslove, izjavila je izvešzač Evropskog parlamenta za vizni režim s Kosovom Tanja Fajon.

“Odlučila sam da odložim glasanje za bezvizni režim za Kosovo za septembar, žaleći što nije zabilježen dovoljan napredak u ispunjavanju posljednjeg kriterijuma, posebno ratifikacije graničnog režima s Crnom Gorom. Iskreno se nadam da će kosovski parlament ratifikovati taj sporazum što je prije moguće i prije ljetnje pauze kako bi mi to omogućilo da nastavim postupak za glasanje na jesen”, rekla je Fajon.

Fajon je u saopštenju navela da je poslije razgovora s evropskim i kosovskim zvaničnicima zaključila da je “lopta u dvorištu kosovskog parlamenta” za ukidanje viza za putovanje građana Kosova u zemlje Šengena.

“Snažno vjerujem da će s graničnim sporazumom Evropski parlament moći da da svoju podršku za bezvizni režim do kraja godne. To je ključni potez za građane Kosova koji još žive iza zatvorenih granica”, rekla je Fajon.

Izvor: Nezavisne novine

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Na autoputu u Hrvatskoj kolona duga preko 12 kilometara

Zagreb – U Hrvatskoj je pojačan saobraćaj na putevima ka obali i u obrnutom smeru prema unutrašnjosti, kao i u priobalju. Na izlasku s autoputa kod naplatne stanice Lučko u ...