Home / NOVOSTI / HRONIKA / Konzul i privredna delegacija Srbije u poseti Modriči *(TONSKI PRILOG)

Konzul i privredna delegacija Srbije u poseti Modriči *(TONSKI PRILOG)

Unapređenje bilateralne saradnje –
Radi se o projektima proizvodnje traktorskih motora

MODRIČA – Konzul u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Banja Luci, Radoslav Ilić i privredna delegacija iz Srbije boravili su danas u Modriči gde su sa rukovodstvom ove lokalne zajednice razgovarali o podršci Republike Srbije poslovnim inicijativama između Republike Srpske i Srbije.

Dve strane rade na unapređenju bilateralne saradnje između Srbije i Srpske što se konkretizuje važnim projektima.

„Projekat razvoja proizvodnje traktorskih motora je prioritet. Ideja je da se stvore preduslovi i da uz Sporazum o specijalnim i paralelnim vezama taj projekat zaživi, zaposlimo znatan broj radnika i nastupimo na trećim tržištima“, rekao je Radoslav Ilić, konzul u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Banja Luci.

POSETA PREDUZEĆU FAM – JM


Nastaviti dobru praksu

Načelnik Modriče Mladen Krekić zahvalio se Republici Srbiji za svaki vid podrške i saradnje u dosadašnjem periodu, izrazivši nadu da će ta praksa biti nastavljena.

„Priča koja nama odgovara je da grupa privrednika sedne za sto sa privrednicima iz Modriče i naše zemlje i da radimo na zajedničkim projektima od kojih će korist imati obe strane. Saradnja pomenuta dva kolektiva bila bi jako dobra i treba je podržati na sve moguće načine“, rekao je Krekić.

Predsedniik Skupštine novoformiranog društva Indsutrije traktora Beograd Tomislav Gredić, naglasio je da je formirano novo pravno lice u nastojanju očuvanja proizvodnje traktora u Srbiji.

„Imamo tržište Afrike, a želimo povratak na celokupno svetsko tržište. Hoćemo potpunu dominaciju. Ovde u Modriči videli smo ozbiljnu kompaniju i zajedničkim snagama idemo u dobru priču, u veliki projekat“, najavljuje Gredić.

„FAM – JM“ iz Modriče u poslednje dve decenije je respektabilno preduzeće u pogledu remonta SUS motora.

„Uskoro nam dolazi novi paket opreme. Sa kolegama iz Srbije uspostavili smo kontakt i krećemo u novu proizvodnju traktora. Očekujem da će sve biti kako treba. To je složen sistem, pa ne mogu unapred ništa precizno obećati. Ipak, verujem u potpuni uspeh“, poručio je Miroslav Josipović, direktor ovog kolektiva.

Preduzeće „FAM – JM“ funkcioniše 40 godina, trenutno zapošljava 10 radnika koji, uz moderna postrojenja, mogu dnevno da proizvedu 5 traktorskih motora. Cilj preduzeća je 5.000 traktorskih motora na godišnjem nivou.

Autor / foto / tonski prilog: Slađan JEREMIĆ

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...