Home / DAN OPŠTINE 2015 / SVEČANO OBILjEŽEN VIDOVDAN – DAN OPŠTINE MODRIČA *(VIDEO)

SVEČANO OBILjEŽEN VIDOVDAN – DAN OPŠTINE MODRIČA *(VIDEO)

Dan opštine Modriča Vidovdan, građani opštine Modriča na svečan način svake godine obilježavaju svetom liturgijom, polaganjem vijenaca i svečanom sjednicom Skupštine opštine. Obilježavanje Dana opštine počelo je služenjem svete liturgije i parastosa poginulim borcima za Republiku Srpsku u svim pravoslavnim hramovima na području opštine Modriča. Ispred  Spomenika borcima za Republiku Srpsku u Modriči održan je poetski čas u okviru kojeg su sveštenici srpske pravoslavne crkve služili pomen za poginule borce nakon čega su prisutni položili cvijeće na spomen obilježje.

Cvijeće su položili načelnik opštine Modriča Mladen Krekić i zamjenik načelnika opštine Nikola Savić, predstavnici Skupštine opštine,  predstavnici Opštinske Boračke organizacije, delegacije Opštinskog udruženja Veterana rata Modriča, Trebavske brigade, Prvog bataljona Vučijačke brigade, Ozrenskih brigade,  Udruženja ratnih zarobljenika i logoraša opštine Modriča, Odbor potomaka i poštovalaca solunskih dobrovoljaca i brojni prestavnici preduzeća, udruženja, ustanova i političkih partija. Nakon toga načelnik opštine i zamjenik načelnika, predstavnici Skupštine opštine i Opštinske boračke organizacije položili su cvijeće na Spomenik borcima NOR-a.

Nakon polaganja cvijeća je održana Svečana sjednica Skupštine opštine Modriča. Svečana sjednica održana je u Plavoj sali Srpskog kulturnog centra kojoj su prisustvovali načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima, narodni poslanici Bojan Vidić i Stevo Joksimović, sveštenici  Srpske pravoslavne crkve,  predstavnici susjednih opština, predstavnici preduzeća, javnih ustanova, mjesnih zajednica, nevladinih organizacija, sredstava javnog informisanja i brojni građani.

Himnom Republike Srpske u izvođenju Etno grupe „Vida“ otvorena je Svečana sjednica. Prisutni su minutom šutnje odali poštu palim borcima za slobodu naroda i otadžbine kao i preminulom predsjedniku Republike Srpske doktoru Milanu Jeliću. Nakon minute šutnje, delegacija u sastavu: Bojan Vidić, Ozren Savičić i Radovan Milinković posjetila je grob predsjednika i položila cvijeće.

Prisutnima se obratio načelnik opštine Mladen Krekić, čestitao Dan opštine Modriča i upoznao ih sa aktuelnim dešavanjima u našem gradu kao i sa provedenim aktivnostima i realizovanim projektima u opštini Modriča između dva Vidovdana. „ Skoro čitav period između dva Vidovdana obilježilo je saniranje posljedica od poplava . Nije bilo lako, ali pobijedio je život, humanist i sve ono zbog čega se vrijedilo boriti. Zadovoljan sam  svim manifestacijama koje su održane u našem gradu. Imalo se šta vidjeti i istinski uživati. Današnji dan je tužan.  Danas se odaje pomen žrtvama i iskazuje zahvalnost za sve što su dali i učinili. Održana je svečana sjednica Skupštine opštine gdje su analizirani rezultati od prošlog Vidovdana. Vama medijima se zahvaljujem što ste propratili sve ove aktivnosti i dali mogućnost ljudima širom svijeta da vide šta se to sve dešava u našem gradu povodom Dana opštine“ rekao je načelnik Krekić po završetku Svečane sjednice.

Tradicionalno svake godine povodom Dana opštine,  uručuju se priznanja i nagrade najuspješnijima. Rajko Živković, direktor Srednjoškolskog centra „Jovan Cvijić“ uručio je pohvale učenicima:

1.Milenku Kojiću, učeniku drugog razreda SŠC “Jovan Cvijić  Modriča, za osvojeno drugo mjesto na republičkom takmičenju u atletici;

2. Željku Tripiću, učeniku devetog razreda OŠ „Sveti Sava“ Modriča, za osvojeno prvo mjesto na regionalnom takmičenju iz matematike i fizike ;

3. Ivoni Ivić, učenici osmog razreda OŠ „Sveti Sava“ Modriča, za osvojeno prvo mjesto na regionalnom takmičenju iz engleskog jezika;

4. Jovanu Pebiću, učeniku devetog razreda OŠ „Sutjeska“ Modriča, za osvojeno prvo mjesto na republičkom takmičenju iz informatike.

5. Saši Stankoviću, učeniku sedmog razreda OŠ „Sutjeska”  Modriča, za osvojeno prvo mjesto na republičkom takmičenju u atletici,

6.Milki Sailović, učenici četvrtog razreda OŠ “Sutjeska” Modriča, za osvojeno treće mjesto na republičkom takmičenju u sportskoj gimnastici;

7.Đuri Vujinoviću, učeniku četvrtog razreda OŠ “Sutjeska” Modriča, za osvojeno drugo mjesto na republičkom takmičenju u sportskoj gimnastici;

8.Nebojši Saviću, učeniku osmog razreda OŠ “Sutjeska” Modriča, za osvojeno treće mjesto na republičkom takmičenju u sportskoj gimnastici.

Svake godine novčanom nagradom stimulišu  se najbolji poljoprivrednici. Načelnica odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti uručila je novčane nagrade poljoprivrednicima:

1.Vasiljević Mihajlu iz Miloševca,

2.Zelinac Zoranu iz Dugog Polja ,

3.Zilić Zuhrudinu iz Tarevaca i

4.Dejanu Tomiću iz Skugrića.

Povodom 28. juna, praznika opštine,  Skupština opštine Modriča je pored pohvale učenicima, donijela odluku da se dodijele: 1 novčana nagrada, 4 diplome  i 3 plakete.

Milutin Vračević, predsjednika Boračke organizacije opštine Modriča dodijelio je novčanu nagradu Udruženju žena “Veliko srce”, za očuvanje narodne tradicije, humanitarni rad, doprinos u oblasti zaštite čovjekove okoline, te za rad na podizanju I širenju turističke svijesti.

Zamjenik načelnika Nikola Savić uručio je diplome nagrađenim:

1. Dari Petrović, nastavnici fizike, za postignute rezultate u obrazovanju mladih,

2. Udruženju dobrovoljnih davalaca krvi Rafinerije ulja Modriča, za ispoljenu

humanist,

3. Omladinskom parlamentu opštine Modriča,  za za postignute rezultate u dugogodišnjemj radu,

4.Iliji Pandureviću, nastavniku informatike i tehničkog obrazovanja, za postignute rezultate u obrazovanju mladih.

Plakete nagrađenim uručio je načelnik opštine Mladen Krekić. Ove godine plakete su dodijeljene:

1.Branku Vidiću, za doprinos u izgradnji dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama u Modriči,

2.Službi hitne pomoći Modriča, sa šefom dr  Draganom Elekom, za požrtvovan i human rad,

3.Humanitarnoj organizaciji “Srcem za Modriču”, za ispoljenu humanost.

U ime dobitnika priznanja i nagrada zahvalio se sveštenik Jadranko Stojanović, predstavnik Humanitarne organizacije “Srcem za Modriču”.

Sjednica je završena uz pjesmu “Tamo daleko” u izvođenju  Etno grupe „Vida“, nakon čega su prisutni nastavili druženje uz prigodan koktel.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali mi ga dodajemo kao dopunu informacije. Video je preuzet sa TVK3.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...