Home / MAGAZIN / STIL I ZANIMLJIVOSTI / SAVJETI PROFESIONALNOG ŠMINKERA: Evo koje su trend boje 2016 i kako sačuvati lice nakon šminke!

SAVJETI PROFESIONALNOG ŠMINKERA: Evo koje su trend boje 2016 i kako sačuvati lice nakon šminke!

Nemanja Petrovic cNemanja Petrović profesionalni je šminker iz Doboja koji je već 6 godina u svijetu Make Up profesionalaca.

Od 2013 godine Nemanja je u svijet Make Up-a ušao profesionalnije i danas je to njegov posao kojim se bavi.

Za portal Modričainfo i čitateljke portala odlučio je otkriti koji su to trendovi koji će se nositi od proljeća ove godine. Osim toga mladi šminker također je donio i savjet kako sačuvati lice nakon skidanja šminke.

Poslije godine u kojoj smo uživali sa jakom šminkom i jakim koloritima stigla nam je godina u kojoj će preovladavati lagane boje, svijetle nijanse ruževa, olovaka, sijenki i rumenila biće izraženi na licima ljepšeg pola.

Nemanja Petrovic bUticajne će biti svijetle boje breskve, lagane roze i svijetle bež boje, dok će se u drugoj polovini ljeta pojaviti nijanse žute i narandžaste boje. I ako će na licu biti manje količine šminke, potrebno je da lice bude nahranjeno i spremno za svakodnevno nanošenje šminke na njega.

Čišćenje lica i nanošenje hidrantne kreme pred spavanje isto je važan faktor kao i nanošenje kreme prije šminkanja. Na takav način štitimo kožu od štetnih materija, silikona i parabena koje zajedno dobijamo uz šminku.

Prirodne maske, voćni sokovi i med ako se nanose jednom sedmično na lice biće jak faktor u jačanju zaštite kože i prouzrokotat će mladalački izgled –  preporučuje Nemanja Petrović.

 

Autor: Nemanja Petrović
Obrada: modricaINFO

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...