Home / NOVOSTI / HRONIKA / RAŠA POPOV U MODRIČI

RAŠA POPOV U MODRIČI

Srpski književnik, publicista, glumac i zvijezda dječije televizijske emisije “Fazoni i fore ” Radivoj Raša Popov 10. februara 2016. godine posjetio je Modriču i družio se sa osnovcima i djecom iz vrtića u Srpskom kulturnom centru.

Popov je rekao da mu je drago što je ponovo u Modriči i da mu  je dječiji smjeh melem za dušu. “Imam par šaljivih pjesama i na početku ih zasmejem . Za mene tad nema veće radosti. Davno sam boravio u Modriči kada smo snimali emisiju “Otvorena vrata” u psihijatrijskoj bolnici Jakeš.   “Fazoni i fore”  su snimani prije 30 godina prvi put, a više od šest stotina puta smo bili na ekranu tako da mene ni ne znaju kao odraslog pisca, a pišem i za odrasle”, izjavio je Raša Popov.

Njegova poruka svim učenicima jeste da čitaju srpske narodne priče i pjesme, a naročito djela Vuka Stefanovića Karadžića jer su, kako kaže, mnogi učeni ljudi učili srpski jezik da bi njegova djela čitali u originalu.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

U Modriči obilježen Međunarodni dan gluvih i nagluvih lica *(FOTO+VIDEO)

Dana 23, septembra 2023. godine u SKC Modriča održan je skup povodom Međunarodnog dana gluvih i nagluvih lica. U prisustvu većeg broja članova modričkog Udruženja gluvih i nagluvih i gostiju ...