Home / NOVOSTI / HRONIKA / Pokloni za prvačiće OŠ „Sveti Sava“

Pokloni za prvačiće OŠ „Sveti Sava“

Tradicionalni prijem za učenike prvog razreda organizovan je danas, 6. septembra 2019. godine u Osnovnoj školi „Sveti Sava“. Načelnik opštine Mladen Krekić, zamjenik načelnika Nikola Savić i načelnica Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Alenka Ilovčević posjetili su školu, poželjeli prvačićima srećan početak školovanja i uručili skromne poklone.

Učenici starijih  razreda su priredili prigodan program u čast prvačića.

„Djelimično smo zadovoljni brojem upisane djece u prvi razred osnovnih škola jer ih je za dvoje manje nego u prethodnoj godini. Mnogo više djece bi trebalo da se rađa a samim tim i pohađa školu. Danas je zaista veseo dan. Stariji učenici su mnogo toga naučili i prikazali učenicima koji tek kreću u školu. Prijem je tradicionalan i nastavićemo da ga priređujemo“, istakao je načelnik Krekić.

U školskoj 2019/2020. godini u prvi razred upisano je  ukupno 167 učenika, od čega je u  u Osnovnu školu „Sveti Sava“ upisano 94 učenika a u  Osnovnu školu  „Sutjeska“ 73 učenika, koju su Načelnik i njegovi saradnici posjetili 4. septembra.

„Želim da iskažem zadovoljstvo, radost i sreću što smo i ove godine upisali novu generaciju učenika. Oni predstavljaju našu budućnost. Raspoloženje nam kvari podatak da je ove godine upisano šest učenika manje nego u prošloj godini. Apelujem na sve koji mogu da utiču na populacionu politiku da čine sve što je u njihovoj moći kako bi se trend upisanih učenika popravio“, izjavio je direktor OŠ „Sveti Sava“ Zlatko Lazić.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...