Home / NOVOSTI / HRONIKA / Jubilarni 10. Sajam privrede u Modriči *(VIDEO)

Jubilarni 10. Sajam privrede u Modriči *(VIDEO)

UČEŠĆE UZELO 238 IZLAGAČA IZ BIH, SRBIJE I HRVATSKE

Manifestacija traje dva dana

MODRIČA – Ministar privrede i preduzetništva u Vladi RS Vjekoslav Petrićević i načelnik Modriče Mladen Krekić otvorili su danas u ovom gradu jubilarni 10.Sajam privrede, manifestaciju koja je okupila 238 izlagača iz  zemlje i inostrnstva. Ovo je prilika za privredno povezivanje čitave regije, ali i otvaranje novih radnih mesta, čulo se na otvaranju dvodnevne privredno – turističke manifestacije.

Zamišljen kao manifestacija koja će povezivati preduzetnike i poljoprivrednike, modrički Sajam je punu deceniju jačao privredu i ekonomski napredak Modriče, a tako i povećavao standard građana. Otvarajući jubilarni Sajam, ministar privrede i preduzetništva RS Vjekoslav Petrićević rekao je da Vlada RS pruža punu podršku ovakvim manifestacijama.

„Jer, oni su značajni za razmenu iskustava, nova poznanstva, konkretne privredne poteze. Vlada RS podržaće svaki put i modrički sajam i svaku drugu privrednu i sajamsku manifestaciju“, rekao je Petrićević.

Krekić: Bez sivila modričke privrede

Sajam predstavlja prepoznatljiv brend ovog dela zemlje, rekao je Mladen Krekić, načelnik Modriče. Privredna slika Modriče nije siva.

„Ovo je jako značajno za Modriču i njenu privredu. Gosti imaju, takođe, šta pokazati. Neka se ljudi povezuju, neka grabe ka uspehu i otvaranju novih radnih mesta. Imamo razloga za zadovoljstvo. Po onome što se vidi, privredna slika Modriče nije siva. Beležimo blagi porast broja zaposlenih. U ovakvoj situaciji, nema naglog otpuštanja radnika, stanje je podnošljivo“, rekao je Krekić.

A među izlagačima je i Predrag Čubra iz Agencije za ruralni razvoj Sremske Mitrovice.

„Impresije su više nego pozitivne. Mi smo ovde prvi put, ali bile su prošle godine koleginice sa pustovanom vunom. Mi se bavimo medom, posebnim stanjem voća koje se meša sa medom i to je izuzetno tražen slatkiš“, pojasnio je Čubra.

Ineska Đurić, domaći izlagač, takođe je bila puna utisaka.

„Učestvujemo drugu godinu, mlada nam je firma. Sajam nam mnogo znači. Povezujemo se, upoznajemo i svoju konkurenciju“, rekla je ona.

Najveća privredna manifestacija dobojske regije

Najveća sajamska privredna manifestacija dobojske regije održava se na 1000m2 zatvorenog izložbenog prostora, 500m2 sajamskih šatora i 5000m2 otvorenog izložbenog prostora, podsetio je Miloš Ilić, direktor Razvojne agencije Modriče, organizatora Sajma.

„Imamo rekordan broj izlagača. Stigli su iz Evrospke unije, iz tri Privredne komore iz Srbije, mnogo izlagača iz BiH od Mostara do Orašja, a znatno veći broj izlagača naših prijatelja iz Tešnja. Hvala i načelniku Modriče za svu podršku. Zajedno idemo dalje“, poručio je Ilić.

Jubilarna modrička privredno-turistička manifestacija ima višestruk značaj, slaže se i Srećko Stojaković iz regionalne Privredne komore Doboj.

„Naš zadatak je da pružamo podršku svim privrednim dešavanjima po lokalnim zajednicama. Derventa je pre desetak dana imala sajam, sada je u Modriči, a za sedam dana Brođani će imati svoju manifestaciju. Modriča je bez premca u poljoprivredi, u izložbi krupne stoke. Susreti ’licem u lice’ pokazali su se korisnim, donose vrhunske rezultate“, rekao je Stojaković.

10.Sajam privrede okupio je 238 izlagača iz BiH, Srbije i Hrvatske sa ciljem da stvara i promoviše preduzetnički duh, poveže privredne subjekte sa različitih područja, te poveća konkuretnost privrednog sektora i privredni razvoj.

Sajam generalnog tipa

Sajam je generalnog tipa i na njemu se predstavljaju firme iz oblasti hemijske industrije, metalne i mašinske industrije, tekstilne i obućarske industrije, proizvodnja ALU, PVC i drvenih profila, finansijskog sektora, prehrambene industrije, poljoprivrede, turizma, ručne radinosti kao i privredne komore, preduzetnička uduženja, razvojne agencije i nevladine organizacije. Na Sajmu učestvuju i predstavnici renomiranih marki automobila.

Slađan JEREMIĆ

Podrška više načelnika
Podršku modričkoj privredi, jubilarnom Sajmu i načelniku Modriče Mladenu Krekiću pružili su ličnim prisustvom pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Zoran Maletić, načelnik Gračanice Nusret Helić, načelnik Broda Ilija Jovičić, kao i prvi čovek Vukosavlja Borislav Rakić. Krekić je uručio posebna priznanja onim izlagačima koji su učestvovali na svih  prethodnih devet manifestacija.

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...