Home / NOVOSTI / HRONIKA / Sajam privrede Modriča 2019. *(FOTO+VIDEO)

Sajam privrede Modriča 2019. *(FOTO+VIDEO)

Jubilarni, Deseti sajam privrede Modriča 2019. otvoren je danas,  5. septembra i trajaće dva dana.  Sajam se održava u JU „Kulturno sportski centar“ Modriča, a dio sajma iz oblasti poljoprivrede smješten je na poligonu ispred sportske dvorane. Organizatori su Opština Modriča i Razvojna agencija opštine Modriča u saradnji sa modričkim privrednicima, preduzetnicima i poljoprivrednim proizvođačima.  U budžetu opštine Modriča svake godine  planiraju se sredstva za održavanje ove manifestacije.

Sajamske manifestacije su mjesto gdje se oživljavaju određene poslovne aktivnosti, promoviše preduzetništvo i sklapaju poslovni ugovori. Sajmovi su pogodna mjesta za razmjenu iskustava, obnovu kontakata sa poslovnim partnerima, upoznavanje novih partnera i zaključivanje ugovora, te prezentaciju proizvoda i usluga izlagača.

Sajam je zvanično otvorio  načelnik opštine Modriča Mladen Krekić te sa ministrom privrede i preduzetništva u Vladi RS Vjekoslavom Petričevićem i pomoćnikom ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Zoranom Maletićem presjekao svečanu traku.

Uručene su i zahvalnice za dvanaest izlagača koji su svih prethodnih godina učestvovali na Sajmu.

Otvaranju Sajma prisustvovali su direktor Agencije za agrarna plaćanja Savo Minić, načelnik opštine Brod Ilija Jovičić, načelnik opštine Vukosavlje Boro Rakić, narodni poslanici Mara Milošević i Gordana Vidović, predstavnici Zanatsko-privredne komore RS, predstavnici susjednih opština, predsjednik Skupštine opštine Siniša Nikić, odbornici u Skupštini opštine Modriča, predstavnici ustanova, preduzeća i udruženja, izlagači i brojni posjetioci.

„Kroz ovakve sajmove predstavljaju se robe i prozvodi, stiču  nova poznanstva, ostvaruje poslovna saradnja a otvara se mogućnost i za nova radna mjesta. Raduje me je što imamo i izlagače iz Srbije i Hrvatske, koji su takođe došli da predstave svoj asortiman. Nadam se da će nakon ovog Sajma doći do zaključivanja novih ugovora“, istakao je načelnik Krekić.

„Čestitao bih načelniku na jako dobroj organizaciji Sajma. Radi se o velikom Sajmu gdje su svoje proizvode predstavili izlagači iz Modriče i šire regije. Ono što je pohvalno je da je broj izlagača iz godine u godinu sve veći. Obilazeći štandove imali smo priliku da vidimo da se razmjenjuju poslovna iskustva i ideje a sve to doprinosi razvoju privrede Republike Srpske. Mi ćemo uvijek podržavati opštinu Modriča, kao i druge opštine kada su u pitanju ovakve aktivnosti“, rekao je ministar Petričević.

Sajam u Modriči je organizovan na 1 000 metara kvadratnih zatvorenog prostora i 5 000 metara kvadratnih otvorenog prostora.

Na ovogodišnjem sajmu svoje proizvode i usluge je predstavilo 238 izlagača iz Hrvatske, Srbije, Federacije BiH i Republike Srpske.

Prvog dana sajma proglašeni su pobjednici Izložbe stočarstva i uručene nagrade:

Za kategoriju junica nagrađeni su:

  1. Jovo Stević
  2. Milenko Popović
  3. Halid Zilić

U kategoriji krava:

  1. Jovo Stević
  2. Novak Savić
  3. MK Company

Šampionka sajma je krava MK Company.

Program je obogaćen nastupom Etno grupe „Vida“.

Drugog dana Sajma organizovano je takmičenje u pripremanju kotlića, povlačenju konopca, skakanju u vreći i nošenju jajeta u kašiki.

Pobjednicima su uručene prigodne nagrade.

Tradicionalno je održana i modna revija modnih kuća „Hertex“ i „a la mode“.

Na kraju Sajma uručene su nagrade za:

– Najbolje uređen štand – Pejanović SN d.o.o.

– Najbolji marketinški nastup – Medic Plus.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

SAJAM 1 DAN-UVOD

Slike u boljoj rezoluciji možete poledati na našoj FB stranici Modričainfo.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...