Home / NOVOSTI / SVIJET / Klintonova pokazala neznanje o britanskim strankama

Klintonova pokazala neznanje o britanskim strankama

[vc_row][vc_column][vc_column_text]LONDON – Bivši američki državni sekretar Hilari Klinton pokazala je u intervjuu Bi-Bi-Siju da ne zna da se izrazi “torijevci” i “konzervativci” odnose na članove iste stranke u Velikoj Britaniji i sugerisala da je riječ o političkim suparnicima.

Klintonova trenutno intenzivno promoviše svoju knjigu “Težak izbor” i razmatra kandidovanje za predsjednika SAD na izborima 2016. godine.

Izraz “torijevci” u Velikoj Britaniji se koristi za članove Konzervativne stranke.

Na pitanje šta misli o “specijalnom odnosu” između SAD i Britanije, Klintonova je rekla da je on “veoma poseban”, prenio je “Foks njuz”.

“Nije riječ samo o zajedničkom jeziku, nego o mnogim zajedničkim vrijednostima na koje se možemo osloniti. U našoj zemlji nema veze da li ste republikanac ili demokrata, a u vašoj da li ste konzervativac ili torijevac. Postoji određeni nivo povjerenja i razumijevanja. To ne znači da se uvijek slažemo, pošto to, naravno, nije slučaj”, rekla je Klintonova.

Ona je u intervjuu odbacila kritike o ličnom bogatstvu svoje porodice koje su izrečene u posljednjih nekoliko sedmica.

Klintonova je rekla da su ona i njen suprug Bil Klinton bili “praznih džepova” kada su napustili Bijelu kuću. Njih dvoje u međuvremenu su zaradili više od 100 miliona dolara od angažmana za držanje govora.

Izvor: Nezavisne novine ( link )

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text css=”.vc_custom_1405716307951{border-top-width: 1px !important;border-bottom-width: 1px !important;padding: 12px 20px !important;background-color: rgba(247,247,247,0.85) !important;*background-color: rgb(247,247,247) !important;border-color: #c9c9c9 !important;border-style: solid !important;}”]Ocjenite ovaj prilog:

[ratings][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Najbolje ocjenjeni prilozi u kategoriji “SVIJET”:

[contentblock id=9 img=php.png][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Bivši šef diplomatije Maldiva primio mito za priznanje Kosova?

PRIŠTINA – Bivši ministar spoljnih poslova Maldiva Ahmet Šahed osumnjičen je da je primio mito u iznosu od dva miliona dolara za priznanje nezavisnosti Kosova, prenosi prištinski Zeri. Kako navodi ...