Home / NOVOSTI / SVIJET / Kadirov pozvao islamiste da prekinu krvoproliće

Kadirov pozvao islamiste da prekinu krvoproliće

GROZNI – Čečenski predsjednik Ramzan Kadirov apelovao je na islamiste na Bliskom istoku da prekinu krvoproliće.

“Apelujem na sve one koji me slušaju da se urazume, zaustave krvoproliće, prekinu terorističke akcije, vrate se svojim porodicama, odgajaju djecu i grade i jačaju vjeru. U suprotnom, teška će biti kazna božija”, rekao je Kadirov.

On je dodao da on, kao musliman, posljednje događaje na Bliskom istoku doživljava sa bolom i strahom.

“Pitaju me često za događaje u Iraku i Siriji i stvaranje grupe Islamska država Iraka i Levanta. Bolno mi je da neprijatelji islama rukama muslimana uništavaju nekada moćne zemlje u kojima žive naša braća”, rekao je Kadirov, prenio je “Itar-tas”.

On je dodao da su gradovi i sela razoreni, džamije uništene, a veliki broj civila je ubijen.

“U Iraku, Siriji, Libiji, Egiptu i Avganistanu je građanski rat. Banditi, koje su obučile snage bezbjednosti SAD, Evrope i Izraela izvode terorističke napade, ubijaju stotine hiljada ljudi svaki dan pod okriljem džihada”, rekao je Kadirov.

On je dodao da su određene snage u Saudijskoj Arabiji, Turskoj i zemljama Zaliva dale finansijsku pomoć formacijama predvođenim teroristima Al kaide.

Izvor: Nezavisne novine ( link )

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Bivši šef diplomatije Maldiva primio mito za priznanje Kosova?

PRIŠTINA – Bivši ministar spoljnih poslova Maldiva Ahmet Šahed osumnjičen je da je primio mito u iznosu od dva miliona dolara za priznanje nezavisnosti Kosova, prenosi prištinski Zeri. Kako navodi ...