Home / NOVOSTI / BiH / Cerić želi u Predsjedništvo BiH

Cerić želi u Predsjedništvo BiH

[display_rating_result post_id=”1849″]

SARAJEVO – Mustafa Cerić, bivši reis-ul-ulema Islamske zajednice BiH objavio je danas u Sarajevu svoju kandidaturu za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Rekao je da ovu odluku koja je veliki izazov i odgovornost nije donio sam, a ni lako, te da će se, ako mu bude omogućeno, fokusirati na ekonomski prosperitet države Bosne i Hercegovine.

Cerić, koji je naglasio da je samostalni kandidat i da iza njegove kandidature ne stoji nijedna stranačka opcija, ističe da se na taj korak odlučio zbog činjenice da bošnjački član Predsjedništva BiH ima pravo i obavezu da svojim radom učini Predsjedništvo BiH snažnijim mehanizmom za razvijanje i očuvanje državnosti BiH.

On je potcrtao tri stvari koje će činiti okosnicu njegovog budućeg djelovanja.

“Prvo imamo šansu da se ujedinimo kako bismo ukinuli strukturalnu diskriminaciju u vidu institucionalne dominacije većinskih etničkih grupa na štetu prava manjina. Drugo, imamo šansu da našim prijateljima na zapadu i na istoku pokažemo da je mir i sigurnost BiH od globalnog značaja i da je nužno da po hitnom postupku naša zemlja postane članica NATO-a. Treće, imamo šansu za ekonomski oporavak i socijalnu pravdu na način da se ujedinimo u naporu da pokažemo sebi i svijetu da smo zemlja koja poštuje ljudska prava, da smo zemlja trajnog mira, izuzetnih prirodnih bogatstava i velikih ekonomskih prilika”, objasnio je Cerić.

On je istakao da svoju ruku saradnje posebno pruža mladima jer je spoj iskustva starijih i životni elan mladih najjača snaga koja pokreće nove procese.

 

Izvor: Nezavisne novine ( direktan link )

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Mislili ste da su niske cijene jedino po čemu su Fortuna marketi prepoznatljivi?

Mislili ste da su niske cijene jedino po čemu su Fortuna marketi prepoznatljivi? Čuli ste da nudimo mogućnost dobre zarade, bez ograničenja? Imate informaciju da pružamo podršku svojim zaposlenima i ...