Home / NOVOSTI / BiH / U Modriči obilježen Međunarodni dan gluvih i nagluvih lica *(FOTO+VIDEO)

U Modriči obilježen Međunarodni dan gluvih i nagluvih lica *(FOTO+VIDEO)

Dana 23, septembra 2023. godine u SKC Modriča održan je skup povodom Međunarodnog dana gluvih i nagluvih lica. U prisustvu većeg broja članova modričkog Udruženja gluvih i nagluvih i gostiju koji su se odazvali pozivu na skup, Radosav Luković, Sekretar Udruženja gluvih i nagluvih Modriča predočio je podatke o čalanstvu Udruženja, njihovom radu, pravima ove kategorije lica i njihovom položaju u društvu. U tom obraćanju, pomoć prisutnim gluvim i nagluvim licima pružila je Kovačević Dragana, prevodilac znakovnog jezika.
Nažalost, položaj i odnos prema ovoj populaciji, na ovim prostorima ali i u regionu je neadekvatan, uskraćena su im zagarantovana prava i ne postoji dovoljna empatija prema licima iz ove kategorije i razumjevanje njihovih problema.
U ovoj video reportaži przentovani su najznačajniji dijelovi izlaganja sekretara Lukovića a video snimak je titlovan za potrebe ovih lica.
Autor: Zlatko Huravik / Modričainfo

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...