Home / NOVOSTI / REGIJA / Kandidati za predsjedničke izbore u Srbiji

Kandidati za predsjedničke izbore u Srbiji

BEOGRAD – Rok za prijave za učešće na Izborima za predsjednika Srbije ističe u ponoć. Republička izborna komisija do sada je potvrdila šest kandidatura, a potpise je predalo još nekoliko kandidata. Izbori za predsjednika Srbije biće održani 2. aprila.RIK je proglasio kndidature Aleksandra Vučića, Saše Јankovića, Vojislava Šešelja, Vuka Јeremića, Boška Obradovića, Saše Radulovića, a potrebnih 10 hiljada potpisa skupio je i Ljubiša Preletačević Beli.

Kandidat SNS-a Aleksandar Vučić, aktuelni predsjednik Vlade Srbije u javnosti je svih ovih dana izlazio sa stavom da će izborna trka za predsjednika biti neizvjesna i da neće biti lako, ali da je uvjeren da će se građani odlučiti za nastavak razvoja Srbije.

“Јa sam izračunao da će da bude 11,12 kandidata svejedno da li je 10,11 protiv jednog i to je normalno to bi značilo da bi jedan kandidat da bi bilo nešto završeno u 1. krugu da bi 1 kandidat trebalo da dobije više glasova od svih ostalih 10 kandidata zajedno i od nevažećih listića”, rekao je Aleksandra Vučića, kandidat SNS-a.

Vuk Јeremić, bivši predsjednik Generalne Skupštine UN, u Srbiji važi za najjačeg protiv- kandidata Aleksandru Vučiću. Јeremić kaže da se kandiduje za predsjednika jer voli Srbiju i ne pristaje na njeno propadanje.

“Čast mi je budem kandidat za predsjednika, i što to postajem 9.marta. Da nam se podjele i sukobi više nikada ne dogode. Do pobjede!”, kaže Vuk Јeremić.

Saša Јanković – koga je za predsjednika predložila Grupa građana “Za Srbiju bez straha” smatra da je toj zemlji neophodan zaštitnik građana. Radić kaže da svoj posao radi strogo prema Ustavu i zakonu bez uzmicanja pred bilo kim.

“Odlučio sam da se kandidujem za predsjednika Srbije, da bi toj instituciji vratio smisao da bi ona bila garant da će sve druge institucije i naša država služiti građanima biti u službi građana a ne jednog čovjeka”, rekao je Saša Јanković.

Iznenađenje je dvadesetšestogodišnji Luka Maksimović koji je praveći parodiju na političku scenu u Srbiji sebi dao ime Ljubiša Preletačević Beli. A ako ne pobijedi u predsjedničkoj trci u Srbiji, najavljuje – kandidovaće se, kaže, za člana Predsjedništva BiH.

(rtrs)

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

HRVATSKA ŠUTI, A EUROPU NIJE BRIGA Erdoğan želi obnoviti političku hegemoniju Turske u BiH, a glavni mu je oslonac vazalna dinastija Izetbegović

Turska vlast zagovara političko preuređenje BiH, osobito bošnjačko-hrvatske Federacije, u liberalnu građansku državu u kojoj bi vladala građanska većina, koja bi se odmah pokazala kao jasna bošnjačka većina Prije više ...