Home / NOVOSTI / HRONIKA / HUMANITARNA ORGANIZACIJA POMOGLA PORODICU ŽARIĆ I JOŠ DVIJE BAKE U DUGOM POLJU *(FOTO)

HUMANITARNA ORGANIZACIJA POMOGLA PORODICU ŽARIĆ I JOŠ DVIJE BAKE U DUGOM POLJU *(FOTO)

Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“ obišla je porodicu Žarić, kao i dvije bake, Milevu Kovačević i Dušanku Gligorević koje žive same u svojim skromnim kućama.
Porodicu Žarić čine Arso i njegov sin Milenko (7 godina). Oni žive sami od prije par dana jer je Arsi iznenada preminula supruga Mira.
Porodicu Žarić obilazili smo i prošle godine jer kako je javnost upoznata u ovoj skromnoj porodici desila se nesreća da je dječak Milenko svojom igrom nehotice zapalio štalu i koja je potpuno izgorila. Naša organizacija je pomogla obnovu štale sa donaciom od 500 KM u vidu nabavke materijala za obnovu štale jer Arso nije mogao sam ni da razmišlja o popravci štale. Štala je napravljena ponovo uz pomoć komšija i lokalne zajednice i Arso sa svojom porodicom počinje da normalno živi. Međutim desila se opet nova nesreća. Naime jedno jutro obližnje komšije budi jauk iz kuće Žarića jer suprug Arso zatiče suprugu Miru mrtvu.

SVEŠTENIK ŽELJKO MATIĆ I POTPREDSJEDNIK

HO SZM MITAR KRŠIĆ U HUMANITARNOJ AKCIJI

U kontaktu sa dugopoljskim sveštenikom Željkom Matićem pitamo šta je neophodno za ovu porodicu i složimo se da im pomognemo sa paketom hrane. Dolazkom u skromni dom Žarića zatičemo uvijek vrijednog Arsu koji radi nešto oko kuće a Milenko vidjevši nas dotrčao je i dočekuje nas sa osmijehom i srećom jer nas vidi. Kada smo prošli put bili dobio je od naših članova i fudbalsku lopu koja mu je i dan danas u sjećanju.
Arso je se zahvalio na paketu hrane i plačnim glasom nam govori:,
–  ,Taman počnem živjeti, opet nesreća ali preživjećemo i ovo, bitno mi je da moj Milenko odraste i bude dobar čovjek. Najveći mi je problem kada trebam ići raditi na dnevnicu, tada mi pomognu uvijek dobre komšije pa mi pričuvaju Milenka. Da nema ovih dobrih komšija ne znam šta bi onda radio, raditi moram nemam nikakvih primanja. Baš ovih dana u trgovini kod škole jedna komšinica je uplatila da Milenko dobija svaki dan doručak kada god ide u školu i na tome joj isto hvala kao i ljudima iz Švajcarske koji pomažu narod kojem je pomoć potrebna.” – rekao je Arso.
Do porodice Žarić dolazi se veoma lošim blatnjavim putem tako da su naši članovi zajedno sa sveštenikom Željkom uz dosta muke uspjeli dostaviti pomoć.

Nakon toga obišli smo Dušanku Gligorević. Dušanka živi potpuno sama u skromnoj kućici. Društvo joj prave psi kojih ima mnogo oko kuće a kako sama Dušanka kaže, to su joj najbolji prijatlji i čuvari njenog skromnog doma. Dušanka ima i sina Milenka od 18 godina koji se nalazi u hranitaljskoj porodici.

Na kraju našeg obilazka Dugog Polja obišli smo i Milevu Kovačević koja spada u red osoba sa posebnim potrebama. Mileva se nikada nije udavala i cijeli život živi sama. Kroz život joj pomaže brat koji živi ublizini sa svojom porodicom. Kako kaže Mileva, ništa joj ne fali jer tu je bratova porodica koji joj sve pomažu kada joj god nešto zatreba.
Kako kaže Otac Željko, Mileva je jedna dobra osoba i dobar vijernik jer često obilazi crkvu i posti kada god može i koliko može.

U ime Humanitarne organizacije „Srcem za Modriču“ u ovoj akciji učestvovali su podpredsjednik HO Mitar Kršić,član Tanja Simić, te omladinke naše organizacije Sretenka Savić i Đurđina Stokić.

Ovom prilikom se zahvaljujemo kako njima tako i svešteniku Željki Matiću koji nas provede do ovih porodica uprkos veoma lošem vremenu.

Vaša Srcem za Modriču

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...