Home / NOVOSTI / REGIJA / Zoran Milanović: HDZ huška protiv Srbije

Zoran Milanović: HDZ huška protiv Srbije

Zagreb – Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), dok je u opoziciji, huška protiv Srbije, a kad dođe na vlast, pravi se da se to nije dogodilo, ocijenio je juče premijer Hrvatske Zoran Milanović.

Milanović je, u žučnoj raspravi u hrvatskom Saboru, poručio Željku Rajneru iz HDZ-a, da njegova retorika predstavlja čisto huškanje.

– Onaj ko se mača laća možda neće od njega poginuti, ali se može isjeći. Naš stav o Srbiji će se još čuti i nećemo dozvoliti da nas vi huškate – kazao je Milanović.

Rasprava između Milanovića i Rajnera počela je kada je Rajner pitao zašto je premijer na nasrtaj na manjinska prava Hrvata u Srbiji odgovorio mlako.

U nastavku rasprave, Milanović je nastavio da postavlja retorska pitanja, od kojih je jedno bilo da li je cilj HDZ-a da svaki put, kad je u opoziciji, huška, a kad dođe na vlast, pravi se da se ništa nije dogodilo.

– To je nedosljedno – smatra Milanović i napominje da Srbija ne vuče Hrvatsku za nos, jer nije u prilici da to radi, ali da se Srbija neće spustiti na nivo Slovenije i ponašati se onako kako se ta zemlja jedno vrijeme ponašala prema Hrvatskoj.

Rajner mu je poručio da mu nije odgovorio na pitanje i da je činjenica da nije reagovao na provokacije iz Srbije kada je trebalo jer mu je to bila dužnost.

Presude na reviziji

Zoran Milanović je istakao da su presude hrvatskih sudova prečesto predmet revizije na Evropskom sudu za ljudska prava. Milanović smatra da će se stanje u pravosuđu promijeniti tek kada Hrvatska počne da se penje s dna ljestvice evropskih zemalja.

– Smatraću da se stvari sređuju kad se na ljestvici država članica Savjeta Evrope počnemo penjati s dna prema sredini u pogledu presuda i postupaka zbog kojih nas Evropski sud za ljudska prava kažnjava – rekao je Milanović.

Izvor: Glas Srpske

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

HRVATSKA ŠUTI, A EUROPU NIJE BRIGA Erdoğan želi obnoviti političku hegemoniju Turske u BiH, a glavni mu je oslonac vazalna dinastija Izetbegović

Turska vlast zagovara političko preuređenje BiH, osobito bošnjačko-hrvatske Federacije, u liberalnu građansku državu u kojoj bi vladala građanska većina, koja bi se odmah pokazala kao jasna bošnjačka većina Prije više ...