Home / NOVOSTI / REGIJA / Za Novu godinu minus 20, za Pravoslavnu toplo

Za Novu godinu minus 20, za Pravoslavnu toplo

BEOGRAD – Ledeni talas u Srbiji potrajaće do 3. januara zbog čega će za Novu godinu biti minus 20 stepeni, a zatim će uslijediti temperaturni obrt, pa se za Pravoslavnu novu godinu očekuje sunčano i toplo.

Meteorolog Časlav Stanojević rekao je da se 3. januara očekuje prodor toplog vazduha, pa bi za Božić temperatura vazduha trebalo da bude oko sedam-osam stepeni.

Prema njegovim riječima, do 14. januara snijeg će se otapati u nižim predjelima, pa će za Pravoslavnu novu godina biti toplo i sunčano, prenosi portal “Blica”.

Stanojević kaže da će novogodišnja noć biti vedra, bez vjetra, ali ledena.

Na više rijeka u Srbiji zbog hladnoće je do 3. januara prognozirana pojava prvog priobalnog leda dok se na banatskim vodotokovima očekuje povećanje debljine formiranog leda.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je danas da će do 3. januara temperatura vode na Dunavu, Tisi i Savi imati tendenciju hlađenja, odnosno opadanja nivoa.

Za rijeku Tisu prognozirana je “prva pojava priobalnog leda, a na Dunavu u rukavcima i kanalima prognozira se prva pojava priobalnog leda sa kratkotrajnom pojavom djelimičnog ledostaja”.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Na autoputu u Hrvatskoj kolona duga preko 12 kilometara

Zagreb – U Hrvatskoj je pojačan saobraćaj na putevima ka obali i u obrnutom smeru prema unutrašnjosti, kao i u priobalju. Na izlasku s autoputa kod naplatne stanice Lučko u ...