Home / NOVOSTI / MODRIČA / Paketići za djecu sa posebnim potrebama

Paketići za djecu sa posebnim potrebama

Danas, 31.12.2014. godine, u prostorijama Srpskog kulturnog centra izvršena je podjela paketića za djecu sa posebnim potrebama iz Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Modriča. Uz djecu i njihove roditelje podjeli paketića prisustovali su načelnik opštine Mladen Krekić sa saradncima, a ovom prilikom organizovana je i mala priredba u izvedbi Amaterske scene mladih iz Modriče. Organizaciju podjele 54 paketića je obezbijedila Opština Modriča, a donator paketića je a.d. „Komo“.

 

„Ovo je posebna manifestacija koju mi svake godine organizujemo. Ove godine preduzeće Komo je obezbjedilo ove paketiće i ja se ovom prilikom zahvaljujem i direktoru preduzeća i vlasniku gospodinu Vasiljeviću. To je velika stvar za ovu djecu, da ih ne zaboravimo jer svako dijete je dar koji moramo čuvati i njegovati a naravno ovo je mala sitnica. Mi želimo na kraju godine da toj djeci i svoj djeci opštine Modriča podjelimo male paketiće,“ izjavio je načelnik Krekić.

Udruženje je osnovano 2001. godine kao dobrovoljna i humanitarna organizacija koja ima za cilj zaštitu i rehabilitaciju mentalno nedovoljno razvijenih lica, posebno djece koja imaju poteškoća u razvoju, a koje trenutno okuplja 94 člana.

„Osim same simbolike dana dječije radosti gdje se sva djeca raduju i očekuju poklone, to je druženje, izlazak iz sjene, da budemo viđeni i da vidimo druge ljude. Udruženje trenutno broji 94 člana a broj se nažalost povećava jer se stalno povećava broj djece koja se kategorišu i u stanju su posebne potrebe. Mi imamo kancelariski prostor koji je neuslovan za neke veće aktivnosti ali eto trudimo se da u njemu radimo, sastajemo, da učestvujemo na raznim priredbama, odnosno manifestacijama sa tim našim radovima, čestitkama, slikama… Naši su prioriteti rad sa djecom, sa porodicama i jedan od prioriteta je izgradnja dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama,“ izjavila je Ljiljana Jovanović, sekretar Udruženja.

Ovom prilikom Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima je uručilo zahvalnice Opštini Modriča i drugim preduzećima i pojedincima koji pružaju pomoć ovom Udruženju.

Slobodan Savić, član Upravnog odbora Udruženja ovom prilikom je rekao: „Mi smo prije nekoliko dana imali podjelu paketa, higijenskih i prehrambenih po 10 komada. To smo mi kao Udruženje obezbjedili sredstva i njima je to veliko zato što su to uglavnom porodice iz težih socijalnih slučajeva. Ovi paketići znače za ovu djecu isto kao i za svu drugu djecu. Kod ove podjele paketića nema starosne ograničenosti, to su sve djeca, bez obzira na njihovu starosnu dob.“

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...