Home / NOVOSTI / REGIJA / Vučić: Poništavanje svih odluka Prištine o Trepči; pre kraja godine povećanje plata i penzija

Vučić: Poništavanje svih odluka Prištine o Trepči; pre kraja godine povećanje plata i penzija

Doneli smo odluku o poništavanju svih odluka, akata i radnji privremenih institucija u Prištini o kompaniji Trepča, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić. Pre kraja godine odluka o povećanju plata u javnom sektoru i penzija

Doneli smo odluku o poništavanju svih odluka, akata i radnji privremenih institucija u Prištini o kompaniji Trepča, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić i istakao da Vlada Srbije želi da Trepča radi i da je bila prinuđena da donese takvu odluku.

Vučić je na konferenciji za novinare ocenio da je Trepča od vitalnog značaja za opstanak severa Kosova i Metohije.

NASTAVIĆEMO PREGOVORE

Mi ćemo pregovore da nastavimo, a razumeo sam moralni i politički smisao značenja reči predsednika Republike, izjavio je Vučić, upitan kako tumači izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da ne treba da bude više ustupaka Albancima.

Vučić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da je Nikolićeve reči “primio k znanju”.

Vučić je kazao i da Srbija neće ići na sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, kako je predlagao direktor Kancelarije Vlade Srbije Marko Đurić, već će iskoristiti sve mogućnosti za razgovor o Trepči.

Na sednicu Saveta bezbednosti se ide kada je ugrožen mir, a mislim da to još nije slučaj, rekao je Vučić i dodao da odlaskom na sednicu Saveta bezbednosti Srbija ne bi ostvarila rezultat.

VLADA NIJE SLALA PISMO U BRISEL

Aleksandar Vučić izjavio je da Vlada nije slala nikakvo pismo predstavnicima EU u Brisel povodom usvajanja Zakona o Trepči u Skupštini Kosova.

“Ja još nikakvo pismo nisam potpisao, znam da nije niko drugi u ime Vlade Srbije. Možda će ga biti ali još ga nema”, rekao je Vučić povodom navoda u medijima da je Vlada poslala pismo u Brisel u kojem su objašnjene štetne posledice odluke Skupštine Kosova.

SMRT DEČAKA JE POSLEDNjA OPOMENA

Neko mora da snosi posledice i ovo je poslednja opomena i ministru zdravlja i svima drugima, izjavio je danas predsednik Vlade Srbije Alekandar Vučić, povodom smrti dečaka koji je u bolnici primljen zbog preloma ruke.

Užasan slučaj smrti malog Radenka u Loznici je zastrašujući. Naravno da se teške greške dešavaju i lično sam tražio od ministra Lončara poseban angažman, rekao je Vučić na konferenciji za novinare, kojoj je prisustvovao i ministar Zlatibor Lončar.

On je naveo da u Srbiji ne sme da se dogodi da dete umre nakon preloma ruke.

POTPIS JE SVETO PISMO

Naše je da nastavimo razgovore o telekomunikacijama, zato što je naš potpis za nas sveto pismo i hoćemo da stvari sprovedemo u delo, izjavio je danas predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i zatražio da se u briselskim pregovorima prvo razgovara o imovini.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da se u briselskim pregovorima uvek dođe do pitanja imovine.

MI SMO ZA KOMPROMIS

U izbornoj kampanji nikoga nisam lagao, govorio sam istinu narodu i rekao sam da ću držati zemlju na evropskom putu i da neću uvoditi sankcije Rusiji, izjavio je danas predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i istakao da drugačiju vladu neće da vodi.

Srbija mora da nastavi svoj evropski put i da razgovara sa Evropom, rekao je Vučić i istakao da očekuje investicije i zapošljavanje ljudi u Kruševcu, Jagodini i Kikindi, a ne da se Srbija “bije sa celim svetom”.

To nije politika koju ćemo da vodimo. Neću da idem u sukobe niti da koristim teške reči. Biće kompromisa ukoliko bude moguće. Mi smo na kompromise spremni, a treba i neko drugi da kaže da li je spreman, rekao je Vučić.

PRE KRAJA GODINE ODLUKA O POVEĆANjU PLATA I PENZIJA

Vučić je najavio da će Vlada pre kraja ove godine odobriti povećanje plata u javnom sektoru i penzija.

“Pre kraja godine obradovaćemo mnoge naše građane”, rekao je Vučić.

On je istakao da u Srbiji “sve ide na bolje”, da su stabilne javne finansije, ali je potrebno jedinstvo u zemlji da bi se postizali dobri ekonomski rezultati.

Kako je dodao, uskoro će Svetska banka objaviti listu “Duing biznis” na kojoj će Srbija po uslovima za poslovanje napredovati u poređenju s drugim zemljama.

POŠTUJEM PATRIJARHA, MORAM DA OBEZBEDIM MIR

Vučić o izjavi patrijarha SPC o Kosovu: Poštujem ga, ali moja je obaveza da obezbedim mir

Premijer Vučić izjavio je da je siguran da patrijarh srpski Irinej misli najbolje svojoj zemlji ali da on, kao predsednik Vlade, ima obavezu da obezbedi mir.

Vučić je to izjavio komentarišući izjavu patrijarha Irineja da Srbi nikada neće prihvatiti stanje na Kosovu i Metohiji i da “ono što je silom oteto, silom se i vraća”.

Premijer je rekao da bi voleo da se svaka vrsta sile izbegne i da mnogo više zastupa dijalog kao način rešenja problema.

“Patrijarha poštujem i volim, nisam neki veliki vernik i nekoliko puta godišnje idem u crkvu, kao i većina Srba… Poštujem ga (patrijarha) i svaku njegovu reč pažljivo slušam i trudim se da na najbolji način to protumačim”, rekao je Vučić.

NEĆU DA VRŠIM PRITISAK NA TUŽILAŠTVO POVODOM SAVAMALE

Predsednik Vlade izjavio je da ne želi da govori o rušenju objekata u Hercegovačkoj ulici u Savamali i da neće da vrši pritisak na tužilaštvo i pravosudne organe.

“Imam strpljenja da sačekam odluku tužilaštva… Tužilaštvo neka radi svoj posao, strpljivo ćemo sačekati njihovu odluku”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da kampanja vođena povodom slučaja Savamala predstavlja napad na Vladu i na njega i da su u to “razni investitori” uložili 4,5 miliona evra.

Izvor: Novosti

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

HRVATSKA ŠUTI, A EUROPU NIJE BRIGA Erdoğan želi obnoviti političku hegemoniju Turske u BiH, a glavni mu je oslonac vazalna dinastija Izetbegović

Turska vlast zagovara političko preuređenje BiH, osobito bošnjačko-hrvatske Federacije, u liberalnu građansku državu u kojoj bi vladala građanska većina, koja bi se odmah pokazala kao jasna bošnjačka većina Prije više ...