Home / NOVOSTI / HRONIKA / Humanitarna akcija za pomoć Petrovićima (FOTO)

Humanitarna akcija za pomoć Petrovićima (FOTO)

MODRIČA – Na humanitarnoj večeri u Modriči prikupljeno je 1.800 KM pomoći za tročlanu porodicu Petrović iz Babešnice koja živi bez ikakvih primanja i u izuzetno teškim uslovima, u nedovršenoj kući.

Cilj humanitarne akcije je prikupljanje novca za pomoć Borislavu /18/, Dragani /16/ i Vladi /11/ Petrović, koji bez ikakvih primanja žive od 2013. godine, nakon smrti oca Vaskrsija, borca prve kategorije, a prije četiri mjeseca umrla im je i majka Stojanka.

Milutin Vračević, predsjednik Opštinske boračke organizacije, koja je organizator humanitarne večeri, rekao je da će prikupljeni novac biti upotrijebljen za nabavku peći na čvrto gorivo, hranu, odjeću i obuću.

Vračević je naveo je ova organizacija prije mjesec dana saznala da troje djece borca prve kategorije žive u teškim uslovima i odmah je pokrenula akciju prikupljanja sredstva od modričkih privrednika.

On je napomenuo da je Boračka organizacija pokrenula i inicijativu kod nadležnih opštinskih i institucija Republike Srpske za trajni smještaj Petrovića u Modriči i zaposlenje Borislava, da bi lakše školovao mlađeg brata i sestru.

Borislav, koji sa sestrom i bratom živi u nedovršenoj kući čiju gradnju je započeo otac, rekao je da im je trenutno najpotrebnija peć na čvrsto gorivo.

– Teško živimo i svaka pomoć je dragocjena – kaže Borislav i dodaje da do sada nije tražio posao zbog obaveza u domaćinstvu i brige o sestri i bratu, koji idu u 13 kilometara udaljene škole u gradu.

Na humanitranoj večeri, koja je sinoć održana u Srpskom kulturnom centru, nastupili su članovi kulturno-umjetničkih društva “Trebava” iz Koprivne i “Modriča”.

Модрича - полазници љетње школе глу

Pred oko 200 posjetilaca nastupili su i polaznici Ljetne škole glume sa predstavom “Scenski kolaž”, u režiji Belinde Božičković, diplomirane glumice i studenta režije, i Darka Stojića, studenta glume na Akademiji umjetnosti u Banjaluci.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...