Home / NOVOSTI / REGIJA / Vučić: Idem na inauguraciju zbog interesa Srba

Vučić: Idem na inauguraciju zbog interesa Srba

Beograd – Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je zvanično potvrdio da će u interesu Srba koji žive u Srbiji i van njen otići na inauguraciju novog predsjednika Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović u Zagrebu 15. februara.

On je naglasio da nijedna odluka koju je donio u proteklih deset mjeseci kod njegovih saradnika nije izazvala takav otpor, ali da je neće mijenjati, jer smatra da je u interesu srpskog naroda.

“Na ovaj način želim da pokažem da smo mi normalna i pristojna zemlja i da je od svake političke sujete za nas važnija regionalna stabilnost”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije i dodao da u Zagreb nosi poruku mira i saradnje.

Vučić je najavio da će tokom boravka Zagrebu posjetiti Mitropoliju zagrebačko-ljubljansku Srpske pravoslavne crkve i da će sa predsjednikom Srpskog narodnog vijeća Miloradom Pupovcem prisustovati liturgiji povodom velikog Srpskog praznika Sretenja Gospodnjeg.

On je rekao da planira da se u Zagrebu sastane sa tamošnjim Srbima i da im tako pruži ohrabrenje da se ponosno izjasne kao Srbi i da sa ponosom govore o svojoj matici – Srbiji. /kraj/sas/da

Vučić 28. maja u Albaniji

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je prihvatio poziv da 28. i 29. maja posjeti Albaniju i naglasio da će Srbija činiti sve da jača stabilnost u regionu.
On je naglasio da će u međuvremenu imati više zajedničkih obraćanja sa premijerom Albanije Edijem Ramom, koja će biti u obostranom interesu.

Vučić je najavio da će 16. februara njegov kabinet prisustovati zajedničkoj sjednici Vlada Srbije i Makedonije u Skoplju, a da će 20. odnosno 21. februara biti održana zajednička sjednica sa Vladom Slovenije.

On je naglasio da je obavio niz razgovora sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem s ciljem unapređenja turističke ponude i dodao da će ti razgovori biti nastavljeni.

Izvor: Glas Srpske

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

HRVATSKA ŠUTI, A EUROPU NIJE BRIGA Erdoğan želi obnoviti političku hegemoniju Turske u BiH, a glavni mu je oslonac vazalna dinastija Izetbegović

Turska vlast zagovara političko preuređenje BiH, osobito bošnjačko-hrvatske Federacije, u liberalnu građansku državu u kojoj bi vladala građanska većina, koja bi se odmah pokazala kao jasna bošnjačka većina Prije više ...