Home / NOVOSTI / REGIJA / Vodeni topovi i šok-bombe u Skoplju, ima povrijeđenih *(VIDEO)

Vodeni topovi i šok-bombe u Skoplju, ima povrijeđenih *(VIDEO)

SKOPLJE – Makedonska policija vodenim topovima i šok-bombama pokušava da rastjera demonstrante koji već nekoliko sati protestuju ispred zgrade vlade.

Osim toga, skopski mediji tvrde da ima povrijeđenih, piše B92.

Najmanje pet osoba, uključujući i policajce, povrijeđeno je u sukobima demonstranata i policije ispred sjedišta vlade u Skoplju, koji su izbili pošto je opozicioni Socijal-demokratski savez objavio da je premijer Nikola Gruevski, prije nekoliko godina, pokušao da zataška ubistvo.

Nikola Gruevski je ranije tokom dana, gotovo četiri godine od smrti Martina Neškovskog, da je njega ubio policajac na dužnosti Igor Spasov.

Za sada, policija je privela najmanje četiri osobe, javlja skopska televizija Nova.

Odmah poslije objavljivanja sadržaja prisluškivanog razgovora nekolicine zvaničnika vlade, pristalice opozicije su se okupile u centru Skoplja, a tenzije su rasle kako je rastao i broj demonstranata.

U jednom trenutku došlo je do incidenta kada su u dvorište vlade htjeli da uđu demonstranti, među kojima je bio i brat ubijenog Aleksandar Neškovski, prenosi skopska TV A1.

Četvoro-petoro pripadnika policije ga je napalo i spriječilo da uđe u zgradu vlade i razgovara sa nekim od nadležnih.

Demonstranti uzvikuju: “Ubice, ubice”, “Ostavka” i “Spustite štitove”, a u prvom redu među demonstrantima je porodica ubijenog Neškovskog.

Mediji javljaju da je stanje veoma napeto i da su građani posebno revoltirani jer policija snima protest.

 

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

HRVATSKA ŠUTI, A EUROPU NIJE BRIGA Erdoğan želi obnoviti političku hegemoniju Turske u BiH, a glavni mu je oslonac vazalna dinastija Izetbegović

Turska vlast zagovara političko preuređenje BiH, osobito bošnjačko-hrvatske Federacije, u liberalnu građansku državu u kojoj bi vladala građanska većina, koja bi se odmah pokazala kao jasna bošnjačka većina Prije više ...