Home / NOVOSTI / HRONIKA / Pretučeni izletnici

Pretučeni izletnici

Huligani, na dugoj njivi, nadomak modriče, napali porodice sa decom. Gosto Božić povređen jer je molio mladiće da ne turiraju i ne pale gume

ZA vreme prvomajskog izleta na Dugoj Njivi, grupa obesnih i pijanih mladića napala je nekoliko porodica koje su proslavljale praznik, među kojim se nalazilo i dvanaestoro dece. U tuči su povređeni Zoran Stajić, Denis Vidović i Gosto Božić, inače ratni vojni invalid, koji je zbog zadobijenih povreda završio u dobojskoj bolnici.

Tim povodom Zoran Stajić i Gosto Božić pozvali su nas sa molbom da se informiše javnost o ovom incidentu. Osmoro odraslih i 12 dece od dve do 12 godina bilo je napadnuto, ali većina njih ne želi, u strahu od huligana, da se njihova imena spominju u novinama.

Incident je nastao, kako kaže Božić, kada su huligani od kojih je neke i poznavao, zamolio da više ne turiraju i ne pale gume na samo pet metara od mesta gde su oni roštiljali i gde su se igrala deca. To ga je koštalo teških telesnih povreda.

– Odmah su me napali bejzbol palicom, onda su me šutirali, mnogo čega se ne sećam, jer sam bio sav krvav. Sa mnom je bila moja ćerka Ružica i unuče, pokušao sam da pobegnem u šumu zbog dece, a oni su me stigli u šumi. Tukli su me i samo sam čuo zapomaganje ćerke “ubiše mi tatu”. Evo četiri dana posle toga, dete ništa ne govori, još je u šoku. Imam povrede ramena, oka, udarce po glavi, leđima. Prepoznao sam braću Đukiće i malog Živanovića kome sam valjao u životu – jedva priča od bolova Gosto Božić iz Dobrinje kod Modriče.

Gosto, Zoran i članovi njihovih porodica su ogorčeni što su napadači na slobodi, jer njihova deca od straha ne smeju da izađu iz kuće. Čim je izbila tuča, zvali su policiju i u Doboju i u Modriči.

– Zvali smo policiju sat i po pre incidenta, to se može proveriti, postoje i snimci na mobilnim šta su oni radili. Napali su nas iz čista mira bejzbol palicama, sekirama, jedan je upalio motorku, drugi od njih je vikao: “Ponesi automatsku pušku”. Jesam ja zato izgubio nogu u ratu za Republiku Srpsku? Je li to moja država koja me ne može zaštititi kao invalida od huligana? – očajan je Zoran Stajić iz Modriče.

Centar javne bezbednosti potvrdio je da su građani zvali policiju, ali kada je patrola stigla, nije zatekla ni huligane ni napadnute građane.

POLICIJA ISPITUJE SLUČAJ

– NA osnovu do sada prikupljenih operativnih saznanja, utvrđeno je da je u narušavanju javnog reda i mira učestvovalo šest osoba, da su dve osobe zadobile telesne povrede i da im je ukazana lekarska pomoć u Domu zdravlja Modriča. Jedna povređena osoba je upućena u bolnicu u Doboj. Policijska stanica “Doboj 2” preduzima mere u cilju utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja u vezi sa navedenim događajem – rekla je za “Novosti” Ljerka Stanimirović, portparol CJB Doboj.

Autor: Vid Blagojević

Izvor: Novosti

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...