Home / NOVOSTI / HRONIKA / Više od 800 bajkera prodefilovalo ulicama Modriče *(FOTO+VIDEO)

Više od 800 bajkera prodefilovalo ulicama Modriče *(FOTO+VIDEO)

MODRIČA – “Moto susreti-Modriča 2016” završeni su defileom više od 800 bajkera ulicama Modriče i rok koncertom.

Organizator 14. moto susreta u Modriči je Moto klub “Balkanika”, čiji je predsjednik Sanel Grabovica rekao Srni da su učestvovali bajkeri iz Republike Srpske, Federacije BiH, Brčko distrikta, zamalja u okruženju i velikog broja evropskih država.

On je istakao da su bajkeri razmijenili iskustva u organizovanju moto klubova, o bezbjednosti motociklista u saobraćaju i promociji ovog hobija, čiji je sastavni dio druženje, prijateljstvo i ljubav prema rok muzici.

– Bajkeri su humanisti koji često organizuju i učestvuju u humanitarnim akcijama u svojim gradovima i državama. Nisu `žestoki momci` kako ih mnogi smatraju – naglasio je Grabovica.

Модрича - "Мото сусрети-Модрича 2016"Sinoćnji defile bajkera ulicama Modriče i akrobatska vožnja motocikla, koju je u centru opštine demonstrirao evropski i svjetski prvak Nemanja Mihajlović iz Banjaluke, privukli su pažnju nekoliko stotina stanovnika.

– Ovo je težak i skup sport, sa puno izazova i opasnosti – rekao je Mihajlović, navodeći da je za bavljenje akrobatskom vožnjom motocikla potrebno mnogo vježbanja na bezbjednim mjestima, obavezna upotreba zaštitne opreme, poštivanje saobraćajnih propisa i, kao u svim sportovima, disciplina i fer ponašanje.

Tokom dva dana druženja u kampu formiranom u krugu bivšeg preduzeća “Remontrans” na ulazu u opštinu održana su takmičenja u brzoj i sporoj vožnji, vožnji motocikala na zadnjem točku, crtanju kruga na asfaltu, takozvanim paljenjem guma, i izvođenju egzibicija na dvotočkašima.

Модрича - "Мото сусрети-Модрича 2016"Bajkere su sinoć pozdravili članovi Avio-kluba iz Šamca niskim prelijetanjem iznad kampa, gdje su koncert održale rok grupe iz Brčkog “Mentalna higijena” i “Domino efekat”.

Organizaciju moto susreta podržali su opština Modriča, policijske stanice Modriče i Šamca, modrički Dom zdravlja i Turistička organizacija koja je motorijadu uvrstila u zvanični kalendar turističkih manifestacija ove opštine.

 

 

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...