Home / NOVOSTI / REGIJA / U Zagrebu dozvoljen skup »vojske« proustaške stranke

U Zagrebu dozvoljen skup »vojske« proustaške stranke

Zagreb – Zagrebačka policija dozvolila je skup na kome je proustaški nastrojena Autohtona-Hrvatska stranka prava (A-HSP) najavila “postojavanje” svoje stranačke vojske, javljaju hrvatski mediji.

“Mladež A-HSP učestvovaće u osnivanju, postrojavanju i davanja zakletve stranačke vojske pod nazivom ‘Hrvatske domoljubne snage’ dana 28. februara na 119. godišnjicu smrti dr Ante Starčevića”, stoji u saopštenju podmlatka A-HSP-a.

O postrojavanju stranačke vojske govorio je i predsjednik A-HSP-a Dražen Keleminec u skandaloznom istupu pred Prekršajnim sudom u Koprivnici, kada je ispred zgrade suda otpjevao koljačku ustašku pjesmu “Evo zore, evo dana”, te poručio da će iza te pjesme uvek stajati, podsjeća sajt index.hr.

“Uskoro ćemo imati i svoje domoljubne snage, koje ćemo postrojiti na Trgu bana Jelačića… Ne mogu nam to spriječiti, to ćemo mi napraviti. Pravaštvo, hrvatstvo, za dom spremni”, bile su riječi kojima je Keleminec završio svoj “performans” pred sudom u Koprivnici.

Kako se nezvanično saznaje, A-HSP je skup prijavio pod nazivom “Zakletva domovini i klubu hrvatskih domoljubnih snaga” i na tom skupu očekuje stotinak ljudi.

Ranko Ostojić, ministar unutrašnjih poslova, na konferenciji za štampu u utorak pomenuo je i taj skup.

“Za subotu je prijavljen jedan protest koji do sada nisam imao razloga zabraniti, iako će i tamo biti postrojavanja pa ćemo vidjeti kako će to sve skupa izgledati. Ako bude potrebno, upotrijebićemo ovlašćenja koje imamo na raspolaganju”, rekao je Ostojić.

Izvor: Glas Srpske

Kao dopunu informacije objavljujemo i izvorni tekst sa sajta index.hr, u cjelosti.

Policija zabranila ustašama postrojavanje “stranačke vojske”, A-HSP ipak dolazi na Trg!

ahsp-ovic625

MINISTAR policije Ranko Ostojić zabranio je proustaškoj Autohtonoj – Hrvatskoj stranci prava najavljeno postrojavanje “stranačke vojske” na Trgu bana Jelačića u subotu, priopćio je MUP.

A-HSP je, podsjećamo, zagrebačkoj policiji prijavio okupljanje pod nazivom “Prisega domovini i prisega Klubu Hrvatskih domoljubnih snaga”, koje se trebalo od 12 do 15 sati 28. veljače održavati u Ilici i na središnjem gradskom trgu. Ostojić je ipak odlučio reagirati nakon što je Index objavio da se ustaše postrojavaju u centru grada.

“S obzirom da organizator osnivanje, postrojavanje i prisegu stranačke vojske namjerava održati na središnjem gradskom trgu i djelomično u najfrekventnijoj ulici, gdje se zbog zadovoljavanja različitih potreba stalno nalazi veliki broj građana, te izraženu javnu osudu i protivljenje takvom okupljanju, postoji utemeljena vjerojatnost da bi održavanje i javnog okupljanja uz postrojavanje i davanje prisege izazvalo uznemirenost kod većeg broja građana, a s obzirom na vrijeme, broj sudionika i narav okupljanja moglo ozbiljnije poremetiti kretanje većeg broja građana te dovesti do nasilja i ozbiljnijeg remećenja javnog reda i mira”, priopćeno je iz MUP-a.

Ostojić: Ne možete stranačku vojsku postrojavati na Trgu bana Jelačića

“Moram javnosti objasniti da policija nije ta koja daje dozvolu, policiji se skup prijavljuje. Ali ministar ga ima pravo zabraniti, što sam i napravio”, izjavio je Ostojić novinarima uoči sjednice Vlade RH.

Novinare je zanimalo i zbog čega je Ostojić na koncu ipak odlučio A-HSP-ovcima zabraniti okupljanje. “Taj bi skup uznemirio građane, a i u suprotnosti je sa svim temeljnim vrijednostima. Ne možete stranačku vojsku postrojavati na Trgu bana Jelačića”, izjavio je Ostojić.

A-HSP ne priznaje zabranu: Dolazimo na trg

Nakon što je MUP objavio da je ustaški skup na središnjem zagrebačkom trgu zabranjen, iz A-HSP-a priopćili su da ne priznaju takvu Ostojićevu odluku. Svejedno će, kako poručuju u priopćenju, u subotu doći na postrojavanje.

“Ova zabrana nije u skladu sa Ustavom i demokratskim okvirima. A-HSP ne priznaje ovu zabranu i u subotu će se pojaviti na Trgu bana Josipa Jelačića i tamo položiti prisegu domovini. Poručujemo ministru Ostojiću da u subotu može napokon hapsiti hrvatske domoljube i branitelje! Nismo se bojali ’91. tenkova pa tako ni ove represije onih koji mrze Hrvatsku i koji su bili protiv stvaranja Hrvatske”, poručili su iz A-HSP-a.

Pred sudom pjevao “Evo zore, evo dana” pa najavio postrojavanje stranačke vojske

Predsjednik A-HSP-a Dražen Keleminec postrojavanje je, podsjećamo, najavio u skandaloznom istupu pred Prekršajnim sudom u Koprivnici. Tada je Keleminec ispred zgrade suda otpjevao koljačku ustašku pjesmu “Evo zore, evo dana”, te poručio da će iza te pjesme uvijek stajati.

“A-HSP više nije mala stranka, ona je na razini cijele Hrvatske. Uskoro ćemo imati i svoje domoljubne snage, koje ćemo postrojiti na Trgu bana Jelačića. I opet je policija oko toga, tajne službe dolaze ljudima doma, raspituju se oko toga. Ali ne mogu nam to spriječiti, to ćemo mi napraviti. Pravaštvo, hrvatstvo, za dom spremni”, bile su riječi kojima je Keleminec završio svoj performans pred sudom u Koprivnici.

Podsjetimo, Keleminca su 2011. HSP-ovci izbacili s liste u 2. izbornoj jedinici nakon što je javno objavljeno da je tukao suprugu.

Izvor: Index.hr

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

HRVATSKA ŠUTI, A EUROPU NIJE BRIGA Erdoğan želi obnoviti političku hegemoniju Turske u BiH, a glavni mu je oslonac vazalna dinastija Izetbegović

Turska vlast zagovara političko preuređenje BiH, osobito bošnjačko-hrvatske Federacije, u liberalnu građansku državu u kojoj bi vladala građanska većina, koja bi se odmah pokazala kao jasna bošnjačka većina Prije više ...