Home / NOVOSTI / SVIJET / Tramp: Protjeraćemo do 3 miliona imigranata kriminalaca

Tramp: Protjeraćemo do 3 miliona imigranata kriminalaca

NJUJORK – Novoizabrani predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je u intervjuu u emisiji “60 minuta” američke TV mreže CBS, koja će biti emitovana večeras, da planira da odmah deportuje između dva i tri miliona imigranata koji nemaju dokumenta za boravak u SAD.

“Ono što ćemo učiniti jeste da ćemo proterati osobe koje su kriminalci i imaju kriminalni dosije, članove bandi, dilere droge, dosta tih ljudi, vjerovatno dva miliona, a moglo bi da bude čak i tri miliona, protjeraćemo ih iz naše zemlje ili ćemo ih zatvoriti. Ali, protjeraćemo ih, oni su ovdje ilegalno”, kazao je Tramp u odlomku intervjua postavljenom na sajtu ove televizije.

On je dodao da će, kada američka granica bude “osigurana”, zvaničnici zaduženi za imigraciona pitanja početi proces “određivanja” u vezi sa preostalim imigrantima koji nemaju dokumenta za boravak u SAD.

“Nakon što granica bude osigurana i nakon što se sve normalizuje, mi ćemo se odrediti u vezi sa ljudima o kojima oni govore, a koji su sjajni ljudi, oni su sjajni ljudi, ali mi ćemo se odrediti u vezi s tim. Ali, prije nego što se odredimo…veoma je važno, mi ćemo osigurati granicu”, naveo je novoizabrani američki predsjednik.

Upitan da li planira da izgradi zid duž granice SAD i Meksika, što je bio prijedlog koji je bio u centru njegove predizborne kampanje, Tramp je odgovorio “da”, ali i dodao da bi pored zida tu moglo da bude “djelimično i žice” u skladu s onim što su republikanski predstavnici u Kongresu predlagali.

“Za određena područja ja bih to, ali za određena područja zid je prikladniji. Ja sam veoma dobar u tome, to se zove gradnja”, rekao je Tramp.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Bivši šef diplomatije Maldiva primio mito za priznanje Kosova?

PRIŠTINA – Bivši ministar spoljnih poslova Maldiva Ahmet Šahed osumnjičen je da je primio mito u iznosu od dva miliona dolara za priznanje nezavisnosti Kosova, prenosi prištinski Zeri. Kako navodi ...