Home / NOVOSTI / HRONIKA / Tradicionalno druženje zaposlenih, pacijenata i rodbine

Tradicionalno druženje zaposlenih, pacijenata i rodbine

MODRIČA – U Bolnici za hroničnu psihijatriju u Modriči juče je organizovano druženje radnika i pacijenata ove zdravstvene ustanove sa članovima njihovih porodica i gostima.

Riječ je o tradicionalnom skupu koji modrička Bolnica za hroničnu psihijatriju organizuje već 17 godina pod nazivom “rodbinski sastanak”, na kojem se ove godine okupilo blizu 300 članova porodica pacijenata i gostiju.

Direktor Bolnice Milenko Đukić rekao je da posljednjeg vikenda u maju već 17 godina radnici i pacijenti organizuju rodbinski sastanak na kome uz druženje razmijene informacije o uslovima boravka i liječenja, te predstave rad i planove za narednu godinu.

– Rodbinski sastanak je veoma važan za pacijente. Oni znaju kada će se sastati sa svojim najdražim i zbog toga su veoma srećni, a takvo raspoloženje nakon druženja traje mjesecima – rekao je Đukić otvarajući sastanak.

On je pozvao rodbinu i poznanike da na ovaj dan posjete svoje srodnike, koji izostanak posjete emotivno teško doživljavaju, a mogu ih posjetiti svim danima u godini.

Đukić je napomenuo da je snabdijevanje lijekovima i hranom redovno, te da su nadležne institucije i donatori u proteklih godinu dana uložili značajna sredstva u poboljšanje uslova boravka i medicinske zaštite.

– Najvažniji plan u narednom periodu je izgradnja novog objekta za šta su, nakon nekoliko godina čekanja, stvorene realne šanse – rekao je Đukić.

On je novinarima rekao da Bolnica ima 158 zaposlenih, a trenutno imaju 283 pacijenta.

Модрича - Младен КрекићNačelnik opštine Modriča Mladen Krekić rekao je da je ponosan na rad Bolnice i odnos zaposlenih prema hroničnim duševnim bolesnicima, koji osim ljekarske brige prema pacijentima ispoljavaju i human odnos.

Krekić je podsjetio da Bolnica, do prije nekoliko godina Zavod za liječenje i rehabilitaciju hroničnih duševnih bolesnika “Jakeš”, postoji u Modriči decenijama.

Модрича - родбински састанак у БолнPacijent Mile Čamber iz Sanskog Mosta rekao je da su ljekari i medicinsko osoblje ljubazni, smještaj je dobar, a zadovoljan je i zbog poboljšanja njegovog zdravstvenog stanja.

– Niko nije mogao danas da mi dođe – kaže Mile, navodeći da ga je prije dvije sedmice posjetila sestra.

On je naglasio da mu je drago kada ga neko posjeti jer tada osjeća da je dio društva, da nije odbačen od rodbine ni od sredine.

Sastanku su prisustvovali i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Modriče Bojan Vidić, predstavnici opštine Modriča, Doma zdravlja Modriča i grupa učenika Srednje medicinske škole iz Bijeljine.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...