Home / NOVOSTI / HRONIKA / Članovi HO Srcem za Modriču učestvovali u velikoj akciji darivanja krvi *(FOTO)

Članovi HO Srcem za Modriču učestvovali u velikoj akciji darivanja krvi *(FOTO)

Danas je u Modriči realizovana velika akcija darivanja krvi u kojoj je učestvovalo četrnaest društava iz zemlje, te gosti iz Srbije i Crne Gore.
Iz Modriče su se akciji odazvali i mnogi građani, samostalno, a tu su opet bili i članovi Humanitarne organizacije “Srcem za Modriču” koji redovno učestvuju u ovakvim akcijama.
Naši članovi u akciji su bili: Tanja Simić. Jadranko Stojanović, Milomir Arsić, Bojan Milešić i Mitar Kršić.

Akciji se odazvalo 135 davalaca a prikupljeno je 115 jedinica krvi.
Organizatori su bili DDDK Rafinerija ulja Modriča ( domaćin akcije), Savez dobrovoljnih davalaca krvi Republike Srpske i Služba transfuziologije krvi Doboj.
Inače, Savez dobrovoljnih davalaca krvi Republike Srpske čine jedanaest društava.
Akcija je trajala od 09,00 do 14,00 časova i realizovana je u prostorijama diskoteke Holivood u Modriči, a nakon toga upriličen je zajednički ručak za sve učesnike akcije. Tokom ručka dodijeljene su zahvalnice društvima i istaknutim davaocima krvi.
Pored DDDK Rafinerija ulja Modriča, koje je bilo domaćim akcije, učešće su uzeli i članovi društava iz Banja Luke, Laktaša, Broda, Lopara, Bijeljine, Ljubinja, Trebinja, Višegrada i Rafinerije nafte Brod, te iz Srbije, “Galenika” Zemun, Apatin i Jagodina, a iz Crne Gore društvo davalaca krvi iz Nikšića.

Ovim povodom naš član Bojan Milešić je izjavio:
–  “Danas sam treći put darivao krv. Danas sam uradio jedan od najljepših poslova koji sam mogao uraditi. Kako je rekao patrijah Pavle da budemo ljudi, što u današnje vrijeme mnogi zaboravise, nema ljepšeg osjećaja od ovoga današnjega kada znam da sam svojim djelom možda nekome spasao život. Drago mi je što je Društvo dobrovoljnih davalaca krvi ,,Rafinerija ulja Modrica” čiji sam i sam član, prepoznalo rad i naše humanitarne organizacije te nas pozvali da prisustvujemo ovom događaju i odmah nije bilo dileme, pozvali smo naše članstvo da se odazove ovome događaju.”

Humanitarna organizacija “Srcem za Modriču” još jednom je pokazala i dokazala da je nezaobilazan i pouzdan faktor na koji se uvijek može računati u ovakvim situacijama, a da njeno članstvo čine ljudi visokih moralnih i duhovnih vrijednosti koji svojim konkretnim humanim djelima skakako mogu biti svjetao primjer i drugima.

Vaša Srcem za Modriču

Izvor: Srcem za Modriču

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...