Home / NOVOSTI / HRONIKA / Stasava izuzetno talentovana generacija modričkih košarkaša *(FOTO+TONSKI PRILOG)

Stasava izuzetno talentovana generacija modričkih košarkaša *(FOTO+TONSKI PRILOG)

Košarkaški klub Modriča
„ALFA“ POMAŽE DA POSTANU ALFA I OMEGA

MODRIČA – U Modriči se dečaci rođeni 2001.i 2002.godine masovno okreću košarkaškom sportu. Očekuje se da ta, izuzetno talentovana generacija, za dve – tri godine donese željene rezultate. Namera je povratak u Prvu ligu RS, a onda tragati za većim dometima. Uz lokalnu zajednicu, Košarkaški klub Modriča pomažu i privredni kolektivi.

Fabrika za proizvodnju obuće „Alfa“ do sada je podržavala durge sportske kolektive, a od sada, pored njih, i košarkaše Modriče. Organizovano su posetili ovo preduzeće sa 400 radnika, preuzevši kvalitetnu sportsku opremu.

„Imam 15 godina, igram dvojku. Lepo je biti danas u Modriči. Svi u našem gradu cene sportiste. Imamo podršku lokalne zajednice, sada i preduzeća ‘Alfa’. Čeka se od generacije naše da stasamo, pa da napravimo dobar posao. Inače, veliki sam navijač Crvene zvezde i možda jednog dana postanem njen član“, kaže Dušan Jovanović.

„“I ja imam 15 godina i igram na poziciji plejmejkera. Dominira drugarstvo u našem klubu, ono i donosi željene rezultate. Mislim da je na pomolu Prva liga Republike Srpske. Radom se sve može postići. Još smo mladi, ali bezo će stići ono što istinski želimo. Igram za Modriču, a pratim uspehe Crvene zvezde. Ti uspesi me nose još boljim rezultatima“, poručio je Stefan Popović.

Draško Bauk je dugi niz godina u modričkom košarkaškom kolektivu. Bio je njegov igrač, a u poslednjoj deceniji i trener. Zna kolika je važnost ulaganja u sport.

„Drago mi je da direktora Alfe toliko dugo poznajem. Olako smo se dogovorili. Predložio je da naručim opremu, on će da plati i – platio je. Sve je o njemu rečeno činjenicom koliko pomaže brojne aktivnosti, više sportskih kolektiva. I njemu i načelniku Modriče, Mladenu Krekiću, od srca se zahvaljujemo. Imamo obavezu da im uzvratimo željenim rezultatima“, obećao je trener Bauk.

Direktor preduzeća „Alfa“ Ilija Jevtić i ovom prilikom pokazao je neophodnu društvenu odgovornost. Jednostavno, sam priznaje, želi što uspešnije sportiste i sportske kolektive u gradu gde živi i stvara.

„Sve što nisam uspeo u mladosti, a imao sam oskudnno detinjstvo, želim da podariim modričkoj mladosti, a to je ljubav i finansijska podrška. Očekujem od te omladine da se revanšira lepim ponažanjem, zdravim životom i dobrim rezultatima. Volim i podržavam odbojku, košarku, ali fudbal mi je najbliži srcu“, rekao je Ilija Jevtić.

Košarkaški klub Modriča je svojevremeno bio prvoligaš Srpske, igrao je i u finalu Kupa. Super dobra generacija košarkaša stasava, pa se mogu očekivati novi podvizi košarke u gradu podno Majne.

Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...