Home / NOVOSTI / HRONIKA / MODRIČA: Srednjoškolci defileom obilježili završetak školovanja *(FOTO+VIDEO)

MODRIČA: Srednjoškolci defileom obilježili završetak školovanja *(FOTO+VIDEO)

MODRIČA – Maturanti Srednjoškolskog centra “Jovan Cvijić” iz Modriče obilježili su završetak srednjoškolskog obrazovanja defileom gradskim ulicama i maturskom zabavom.

Direktor Srednjoškolskog centra Novka Marković rekla je Srni da je maturu završilo svih 189 učenika Gimnazije, Elektrotehničke, Poljoprivredne i Obućarske škole, te istakla da je ovo jedna od rijetkih generacija u kojoj nijedan đak nije upućen na popravni ispit.

Markovićeva je navela da postoji razlika između prethodnih i novih generacija učenika, jer đaci novih generacija odrastaju uz internet i motivisani su na drugačiji način da uče, zbog čega se i profesori moraju prilagođavati tim promjenama.

– Profesori u ovoj školi uspjeli su u tome i učenicima prenijeli dovoljno znanja za nastavak školovanja ili rad – naglasila je Markovićeva.

Модрича - окупљање матураната на ТрTradicionalnu šetnju ulicama Modriče maturanti su sinoć, u pratnji profesora, započeli na Trgu “Dr Milan Jelić”, gdje se okupilo više stotina građana.

Svečani defile predvodile su vukovac, učenik generacije četvorogodišnjih škola Nura Tursić i učenik generacije trogodišnjih škola Stana Tešić.

Maturska zabava, koja je održana u jednom lokalnom restoranu, protekla je u najboljem redu, potvrđeno je jutros u Srednjoškolskom centru.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Video i album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali mi to dodajemo kao dopunu informacije.
Vide i foto: Studio MDINFO PRODUKCIJA sp Modriča / Zlatko Huravik.

2017-06-11 DEFILE MODRIČKIH MATURANATA-I DIO

2017-06-11 DEFILE MODRIČKIH MATURANATA-II DIO

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...