Home / NOVOSTI / HRONIKA / STARICA PETRA OD NEPUNOG VEKA *(FOTO)

STARICA PETRA OD NEPUNOG VEKA *(FOTO)

Život zanimljiv i u poznim godinama
Srodnici došli da čestitaju

MODRIČA – U Ustanovi socijalne zaštite za smeštaj starih lica „Dana“ u Modriči smešten je značajan broj onih koji žive svoju jesen života. Među njima i starica Petra Kovačević. Rođena je 29.oktobra 1926.godine u Gornjoj Zelinji na Trebavi. Svoje staračke dane „kruni“ u pomenutoj ustanovi.

„Meni je ovde jako dobro. Imam sve što poželim. Adekvatan je smeštaj, dobra nega i usluga, hrana kakvu mi preporučuju lekari. Što se zdravlja tiče, za svaku je pohvalu“, priča starica Petra.

baka-petra-u-svojoj-sobi

BAKA PETRA U SVOJOJ SOBI

Kaže, živela je svuda, od Vardara do Triglava.

„Moj suprug Vasilije bio je vojno lice. Gde on, tu i ja. Bilo nam je lepo u srećnim vremenima. Bila su mnogo bolja i podnošljivija od ovih. Izrodili smo tri sina, dva su živa. Imaju svoje porodice. Jedan je u Laktašima, drugi u Novom Sadu. Paze me i obilaze, nisam sama. Muž mi je preminuo pre 14 godina, a ja još živim. Ovde sam kod Bate u ustanovi, lepo mi je. Ja sam kod rodbine, jer Batin otac i moj suprug su rođena braća“, govori baka Petra.

obelezila-90-rodjendanStigli pokloni sa svih strana

Na 90.rođendan Petre Kovačević stigla je, kaže, sva rodbina.

„Došli su bliži srodnici, a bilo je i onih koje dugo nisam videla. Samo sam ljuta što su se toliko potrošili na poklone. Oni su moj dar i obradovana sam da su došli. Priredili su dobar ručak, muzikante. Pevalo se iz sve snage“, kaže ova krepka starica.

Lek za dug život ima i sa svima bi da podeli.

„Biti vedrog duha. Želiti svima dobro i deliti sa svojim prijateljima i dobro i zlo. Nikog ne mrzeti, svima sreću želeti. Uz to, ne treba preterivati u piću i jelu. Svega neka ima, a svega umereno uzimati. Eto, od mojih sestara i braće ostale smo moja sestra Boja i ja. Sada mi deca traže da izdržim do 100.rođendana. Možda je to i podaleko, možda od mene više ne zavisi, ali nemam ništa protiv da nastavimo druženje“, šaljivim tonom je izgovorila Petra Kovačević, živahna i izuzetno elokvetna starica.

Autor / foto: Slađan JEREMIĆ

ustanova-dana-u-modrici

USTANOVA SOCIJALNE ZAŠTITE ZA SMJEŠTAJ STARIH LICA – “DANA” MODRIČA

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...