Home / NOVOSTI / HRONIKA / 23.finale odbojkaškog kupa RS: PEHAR U BRČKOM *(FOTO)

23.finale odbojkaškog kupa RS: PEHAR U BRČKOM *(FOTO)

23.finale odbojkaškog kupa RS: Modriča Optima – Mladost 1:3(20:25, 25:20, 7:25, 22:25)

Dvorana: KSC u Modriči. Gledalaca: 1.200. Sudije: Slaviša Kuzmanović(Banja Luka), Dragan Gutalj(Pale). Delegat – kontrolor OS RS: Željko Kerović (Lopare).

MODRIČA OPTIMA: Boj.Gavrić, Bencun, Nedić, Cvijić, Vuković, Đurić, Bor.Gavrić, Popović, Brestovac, Borojević, Novaković, Božić. Trener: Lazo Cvijić.

MLADOST: Čendić, Janjić, Kešerović, Glišić, Popović, Zimonjić, Kisić, Gajić, Čolo, Divljan, Bijelović, Lukić. Trener: Branko Mišić.

MODRIČA – Odbojka se vratila kući, u svoju kolevku. Tamo gde je stvarana lepa priča, zlatnim slovima ispisivana.
Kulturno – sportski centar, uprkos direktnom prenosu na Radio – televiziji Republike Srpske, bio je pun, podsećao je na neke prohujale i lepe dane.
Samo da se vrati istorija, a hoće. Jer, modrička odbojkaška mladost nagovestila je tako nešto. Doduše, nije uspela stići do 10 trofeja u Kupu Republike Srpske, u ovom trenutku ima boljih od njih.
Međutim, nije sramota izgubiti od tima broj 1 u Srpskoj i u BiH. Mladost je osnovana 2007.godine, a od 2011. Žari i pali parketima širom zemlje.

Ipak, u Modriči su do cilja stigli stazom trnja. One modričke mirisne ruže u liku njene odbojkaške dece pokazale su da mogu cvetati i u oktobru. U prvom i poslednjem setu negovale su neizvesnost, drugi period igre bio je njihov cvetni maj, a u trećoj etapi ponestalo je daha.

Modričani nisu pobedili, ali nisu ni razočarali.

„U Modriči je viđena odbojkaška poslastica. Oba tima pružila su svoj maksimum. Ponosan sam na našu ekipu i svoje saigrače.  Brčacima, našim sportskim prijateljima, čestitke od srca. Ogromna je budućnost pred odbojkom Modriče. Dobro guramo u Prvoj ligi Republike Srpske i pružaju se lepe šanse da se vratimo u Premijer ligu BiH. I finale Kupa RS pokazuje da radimo dobro i da poslednji rezultati nisu slučajnost. Navijači su naš ponos i silna podrška. Oni znaju da smo na dobrom putu, a snjima idemo u nova ostvarenja“, rekao je Branislav Brestovac, kapiten i primač Modriča Optime.

zarko-kisic-i-vid-blagojevic

Žarko Kisić i Vid Blagojević

Predsednik kluba domaćina, Vid Blagojević, uručio je vredno priznanje tehničaru Mladosti, Žarku Kisiću, kao najboljem odbojkašu 23.finala Kupa Republike Srpske.

„Puno je srce. Svako finale je posebno. Modriča ima sjajne momke, atmosfera ovde ponovo veličanstvena kao onda kada sam ja bio mladić i ovde nastupao. Drago mi je da smo pobedili, ali Modriča je pružila žilav otpor i nije nam bilo lako. Trofej je najteže odbraniti nego osvojiti. Dođe do oscilacija. Ipak, gledaoci su mogli da uživaju. Modriča i Mladost pružili su im mnogo toga“, rekao je Kisić.

Branko Mišić je trener najboljeg kluba u Bosni i Hercegovini. Nije lako biti najuspešniji.

„Osećanja su izmešana jer Modriča je mlaka ekipa i slabiji su od nas, a protiv nas su odigrali vrhunski. Iskoristili su svaki naš ad i opuštanje. Domaćin je bio vrhunski organizator. Priredili smo sportskoj javnosti u Srpskoj istinski praznik odbojke. Modriča nedostaje Premijer ligi BiH. Želim Modriči od srca da zadrži nekoliko sezona ovu decu na okupu, da se vrate u Premijer ligu BiH. Njima je tamo mesto, Modriči to treba“, rekao je Mišić.

Vid Blagojević, predsednik Modriče Optima, potajno se nadao u rezultatsko čudo. U čuda ko ne veruje, ona mu se i ne događaju.

„Znao sam sve vrednosti i prednosti protivnika, ali sam verovao u našu mladost. Ovo je bogastvo Modriče. Ova deca igraju super dobro. Imali su podršku značajnog broja sugrađana. Nisu u želji sagoreli, nisu se obrukali, sve su zadivili i najavili blistavu budućnost modričke odbojke. Oni su, već sada, ponos našeg grada. Modriča je s njima i sa trenerom Lazom Cvijićem bogatija. Republika Srpska je ovim finalom i trijumfom Mladosti još sadržajnija. Svi smo na dobitku subotnje večeri“, izjavio je Blagojević.

„Igra na mreži“ potpuno je trijumfovala!

Autor / foto: Slađan JEREMIĆ

 

SAVIĆ
Kolika je važnost domaćinstva finala, shvatili su i u opštinskoj administraciji, pa je zamenik načelnika Modriče, Nikola Savić, na završnom ceremonijalu podelio medalje odbojkašima i trenerima Mladosti. Pehar kapitenu pobednika Saši Zimonjiću uručio je Milutin Popović, predsednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske.

mladost-sa-predstavnicima-grada-modrice-i-os-rs

 

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...