Home / NOVOSTI / HRONIKA / Održana X konferencija Savjeta učenika Republike Srpske

Održana X konferencija Savjeta učenika Republike Srpske

Na adresu našeg portala stiglo je obavještenje i članak o aktivnostima koje je nedavno imao mRESURS (Mreža savjeta učenika Republike Srpske) i u njemu ukratko se predstavljaju javnosti te navode osnovne informacije o sebi.
Mi njihov dopis prenosimo u cijelosti, a potom i kompletnu objavu.

logo-nresurs

odrzana-x-konferencija-savjeta-ucenika-republike-srpske-1mRESURS (Mreža savjeta učenika Republike Srpske) predstavlja tijelo formirano od savjeta učenika srednjih škola širom Republike Srpske, a postoji iz razloga promocije i ostvarivanja obaveza, prava, interesa i potreba srednjoškolske populacije. Društvo u kojem su srednjoškolci prepoznati kao resurs jeste naša vizija, dok su nam misija i cilj da umrežimo sve savjete učenika Bosne i Hercegovine, da zajedno predstavimo i zastupamo interese srednjoškolaca, da ojačamo srednjoškolce i omogućimo im sve uslove za aktivno učestvovanje u donošenju odluka, i naravno, želimo da doprinesemo društvu.

Kao što vidite, mi zaista želimo da doprinesemo društvu, da se pokažemo kao resurs u našoj zajednici jer smatramo DA ZAJEDNO MOŽEMO JOŠ BOLjE. Ali u svemu ovome, nama je potreban i vaša pomoć, medijska pomoć. Jer u našim očima vi ste marljive pčelice koje nas i naše aktivnosti širite i raspršujete, poput polena, po polju nepoznatog i neinformisanog. i tako zajedno dovodimo do stvaranja ploda, do nekog rezultata koji će tu i tamo biti prepoznat.

predstavnici savjeta učenika dobojske regije i Đorđe Dujković PR dobojske regije

Održana X konferencija Savjeta učenika Republike Srpske

U periodu od 01. do 04. novembra, održana je X KONFERENCIJA mRESURS-a ( MREŽA SAVJETA UČENIKA REPUBLIKE SRPSKE ) na Bardači kod Srbca. Konferenciji su prisustvovali predstavnici savjeta učenika srednjih škola iz čitave Republike Srpske.

Tokom 4 dana boravka na Bardači, srednjoškolci su diskutovali o načinu poboljšanja radnog odnosa kako sa lokalnom vlašću tako i sa upravom škole i članovima Savjeta učenika, zatim o načinu unaprijeđenja praktične nastave o čemu je bilo govora i prošle godine, o mogućnosti stipendiranja srednjoškolaca i prilagođavanja termina polaska autobusa.

U petak, 04. Novembra, srednjoškolci su imali priliku da posjete i da se upoznaju sa radom Narodne skupštine Republike Srpske, gdje su takođe prezentovali plan rada mRESURSA-a za tekuću školsku godinu.

Iz godine u godinu razvoj savjeta učenika srednjih škola Republike Srpske se postiže zahvaljujući Omladinsko komunikativnom centru Banjaluka (OKC Banjaluka) i Agenciji za saradnju,edukaciju i razvoj (ACED).

„Raditi sa ovim ljudima nije posao i obaveza nego privilegija i čast. Raditi s ovim ljudima je učenje od trenutka kada uđemo u prostoriju pa dok nam ne završi dan. Raditi s ovim ljudima je prilika kakvu čovjek nikada ne smije propustiti. X konferencija mRESURS-a je na mene ostavila jednu jaku poruku, dok sam gledao srednjoškolce iz svih dijela RS-a i njihove goste iz FBiH, a to je da ova zemlja ne treba da se brine za svoju sadašnjost, jer su oni najbolji sada, a ni za budućnost jer će oni odgajati najbolje. Samo zaslužuju šansu.
Najjače Sunce obasjaj ovu državu, oni su to zaslužili.“ – Ismet Bolić, student Fakulteta političkih nauka Banjaluka, trener mreSVUBiH-a.

odrzana-x-konferencija-savjeta-ucenika-republike-srpske-3

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...