Home / NOVOSTI / REGIJA / Srbija obavještena o zatvaranju granica, Slovenija demantuje

Srbija obavještena o zatvaranju granica, Slovenija demantuje

BEOGRAD – Na osnovu dogovora zemalja članica Šengena, Srbija je obavještena da će doći do zatvaranja granica Slovenije i Austrije, javio je večeras RTS.

Hrvatska razmatra zatvaranje svoje granice, što je već danas najavila i Makedonija.

Nakon informacije da je Srbija obavještena o zatvaranju granica Slovenije i Austrije, slovenački zvaničnici demantuju da će ta zemlja zatvoriti svoju granicu.

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Slovenije Boštjan Šefic izjavio je da nema govora o zatvaranju granice Slovenije.

“Slovenija ne zatvara granice, sarađuje sa susjednim zemljama“, naveli su i iz slovenačke policije, piše slovenački 24.ur.

Kako navodi RTS, po povratku premijera Aleksandra Vučića sutra iz Bujanovca i Preševa uveče oko 21 sat, biće održana još jedna sjednica Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti, na kojoj će se razmatrati stav Srbije po tom pitanju.

Izvor: nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

HRVATSKA ŠUTI, A EUROPU NIJE BRIGA Erdoğan želi obnoviti političku hegemoniju Turske u BiH, a glavni mu je oslonac vazalna dinastija Izetbegović

Turska vlast zagovara političko preuređenje BiH, osobito bošnjačko-hrvatske Federacije, u liberalnu građansku državu u kojoj bi vladala građanska većina, koja bi se odmah pokazala kao jasna bošnjačka većina Prije više ...