Home / NOVOSTI / HRONIKA / SKUGRIĆ: HO SZM OBIŠLA PET SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA I URUČILA HUMANITARNE PAKETE *(FOTO)

SKUGRIĆ: HO SZM OBIŠLA PET SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA I URUČILA HUMANITARNE PAKETE *(FOTO)

Sa skugrićkim sveštenikom Vojom Stevanovićem obišli smo pet porodica u Skugrićkoj parohiji, tri u Skugriću i dvije u Borovom Polju.
Prvo smo obišli Dragana Simića, 1958. godište koji živi sam. Pored samoće pritisla ga bolest. Boluje od paralize mišića pa otežano hoda. Kako sam kaže, najveći mu je problem što je sam a zbog bolesti ne može ništa da radi a niko mu ne pomaže, pa makar da mi hoće neko pokositi dvorište, kaže Dragan.
U Skugriću smo posjetili i Gospu Živković, 1936. godište. Živi sama bez ikakvih prihoda. O njoj se brine komšinica koja joj uvijek pritekne u pomoć kad god treba.
U Borovom Polju posjetili smo Anku Pejić koja živi sama u jednoj maloj sobici. Anka je prije rata i do rata živjela u Bukovoj Gredi, opstina Orašje. Tu je zatekao rat, tako biva 1992. godine i zarobljena i sprovedena u logor u Orašje.
U Borovom Polju smo posjetili porodicu Mišić koju čine Rado 1971. godište sa dvoje djece, Dajana 2011. i Danijel 2014. godište. Rado živi i prehranjuje djecu od dnevnice i baš smo ga zatekli da je došao sa rada u selu. Pored sve neimaštine i života u nedovršenoj kući, Radu i djecu je napustila supruga, odnosno majka djece te otišla živjeti u Modriču, te u toliko vremena dođe i obiđe djecu.
I na kraju smo obišli u Skugriću baku Jovanku Kosu Novaković 1934. godište. Baka Kosa živi sama u svom skromnom domu. O njoj se brine sin iz Modriče a kako reče baka, i on sam nema novca za svoj život a kamo li da njoj pomaže, pa tako baka Kosa često se obrati Ocu Voji za pomoć koji joj nesebično pomaže kad god može.
Ispred Humanitarne organizacije bili su Mitar Krsic, Tanja Popović Simić, Dejan Stojanović, Damir Stojanović, Danijel Krivošija i Bojan Milešić.

Vaša Srcem za Modriču

Izvor: Srcem za Modriču

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...